120 frivillige på fælles jubilæumsudflugt

120 frivillige på fælles jubilæumsudflugt

I anledning af Danmissions 200-års jubilæum deltog flere end 120 frivillige fra 10 af Danmissions jyske genbrugsbutikker i en særlig udflugtsdag arrangeret af et udvalg i Aalborg stift.

kirstine,  

Onsdag 14. september rullede tre busser og adskillige private biler ind på parkeringspladsen ved Rebildcenteret og ud myldrede 120 frivillige fra 10 af Danmissions jyske genbrugsbutikker. Det er en lang køretur, når man kommer fra Vorupør, Vildsund, Hjørring eller Frederikshavn, og derfor var det dejligt efter en kort velkomst og introduktion til stedet, at kunne gå på opdagelse i Tingbæk Kalkmine og Koldkrigsmuseet, som rummer en imponerende samling af genstande og plancher som fortæller om livet i Danmark, i DDR og i Sovjetunionen.

En dejlig typisk dansk frokost blev herefter indtaget på restaurant Rebildhus, og så var det tid til dagens næste indslag. Formanden for stiftsudvalget Johs Kühle havde fået til opgave at fortælle kort og klart om det gode arbejde, som Danmission står bag ude i verden.

Johs Kühle havde udvalgt tre Danmission-projekter, som han vurderede let kunne videreformidles til kunder ude i genbrugsbutikkerne.

“Det er rart, at de frivillige medarbejdere kan fortælle kunderne om, hvad overskuddet fra genbrugsbutikken går til. Jeg fortalte, om regnskovens bevarelse i Prey Lang i Cambodja, hjemmehjælp til hjælpeløse ældre i det krigshærgede Syrien og etablering af ”børneparlamenter” i Tanzania, som vejen frem til en mere retfærdig og fredeligt liv i Tanzania”.

Johs Kühle brugte også lejligheden til at sige tak til de frivillige medarbejdere for deres omfattende, trofaste og dygtige arbejde i butikkerne, som bliver udført med både godt humør og respekt for hinandens evner og forskelligheder.

Som en spændende afslutning på det fælles program, fortalte museumsinspektør Ulla Varnke Egeskov om REGAN Vest, som er det hemmelige regeringsanlæg, som blev bygget dybt under jorden i Rebild området. Et anlæg som i tilfælde af en 3. verdenskrig skulle kunne huse regeringen, den kongelige familie, hærledelsen osv. Det store anlæg bliver åbnet for offentligheden i 2023.

Fyldt med gode indtryk og dejlig mad kunne deltagerne atter sætte sig til rette i busserne og nyde hjemturen og fællesskabet med hinanden.

På jubilæums-turen deltog frivillige fra butikkerne i Hjallerup, Vildsund, Hjørring, Vorupør, Svenstrup,  Nørresundby, Frederikshavn og Dybvad.

Udflugten blev arrangeret af et udvalg under Danmissions stiftsbestyrelse i Aalborg Stift, hvor Johs Kühle er formand.

Udflugten blevet arrangeret med tilskud fra Danmissions særlige 200-års jubilæumspulje.

 

Foto: Tom Sand Egeskov

Tekst: Johs Kühle

URL: https://genbrug.danmission.dk/blog/120-frivillige-paa-faelles-jubilaeumsudflugt/