25 år med genbrug i Måløv

Tirsdag 17. november fejrer Danmission Genbrug på Måløv Hovedgade 25-års jubilæum med udvidet åbningstid og gode tilbud til kunderne.

På Måløv Hovedgade ligger byens eneste genbrugsbutik, der siden november 1995 har været en fast del af gadebilledet. Det var daværende præst for Måløv Kirke, Knud Sørensen, der tog initiativ til butikken. Her 25 år efter bliver butikken stadig drevet af dedikerede frivillige i tæt samarbejde med Danmission 

Og der er en særlig grund til, at genbrugsbutikken har kunne eksistere i så mange år. Det fortæller Winnie Neiiendam, der er frivillig og desuden medlem af butikkens bestyrelse, der tager sig af den daglige drift:  

“Der er et helt særligt sammenhold i vores butik. Vi, der er frivillige, kommer alle sammen for at være en del af det hyggelige fællesskab samtidig med at vi gør noget godt for andre. Vi kan alle lide at lave noget og at have travlt. Det er nødvendigt, for vi har altid nok at se til, men det er kun godt og til gavn for en god sag,” siger hun med henvisning til, at overskuddet fra butikken går til Danmissions indsats for fattige og udsatte i Afrika, Asien, Mellemøsten og Danmark.  

Winnie Neiiendam har været frivillig i ni år, og hun mener, at butikkens popularitet hos både kunder og frivillige hænger sammen med den gode stemning, som præger dagligdagen i butikken.  

“Vi har mange lokale stamkunder – alle på jagt efter et godt fund – nogle er til tøj, andre til porcelæn. Men ens for dem alle er det, at de altid gør et godt fund, når de kommer ind til os. De oplever også den rare stemning, der er mellem os frivillige, og det smitter”.   

Stor opbakning 

En enkelt frivillig har været med siden butikken åbnede for 25 år siden, mens nye er kommet til fx i corona-perioden, hvor nogle af butikkens rutinerede frivillige måtte blive hjemme, fordi de er i den særlige risikogruppe.  

Butikkens frivillige spænder bredt, fra en pige i skolealderen til butikkens alderspræsident på 98 år.  

“Hvis man har lyst til at give en hånd med, så skal man være velkommen til at kigge forbi og høre mere. Vi altid nok at se til fx med at tage imod og sortere de mange donationer, vi får indleveret,” siger Winnie Neiiendam og forsætter:  

“Et jubilæum er selvfølgelig også vores mulighed for at sige tak til vores kunder, der har støttet os gennem 25 år – både med donationer og ved at handle i vores butik. Det sætter vi stor pris på”. 

Winnie Neiiendam

 25-års-dagen fejres med 50% på alle varer

Tirsdag 17. november vil der være åbent fra kl. 10-17.30 med 50% på alle varer. Alle covid-19-retningslinjer overholdes – husk mundbind/visir, afstand og håndsprit. Vi passer på hinanden i Danmission Genbrug.