25 år med moderigtigt genbrug i Lyngby

I 25 år har Tove Ekwall og Lilly Strandsbjerg tilbudt kunderne lækkert genbrugstøj og fine varer i Danmission Genbrug i Lyngby.

På Ulrikkerborg Plads i Lyngby ligger en særdeles populær genbrugsbutik. Gennem 25 år har 84-årige Tove Ekwall og 87-årige Lilly Strandsbjerg sørget for at give kunderne gode genbrugs-oplevelser. Mandag 11. november fejrer de to ihærdige frivillige og genbrugsbutikken 25-års jubilæum.

“Vores forretnings-strategi har gennem alle årene været at sælge pænt og lækkert tøj. Og det er det, vi er kendt for. Vores butik er kendt som Mode-genbrug. Vi går meget op i, at det tøj, vi tager ind i butikken, er lækkert og præsentabelt,” fortæller Lilly Strandsbjerg, der er frivillig butiksleder og står for den daglige ledelse i samarbejde med et butiksråd.

Da butikken blev grundlagt i samarbejde med Christianskirken i Lyngby på Jernbanevej tilbage i 1994 hed den Kirkens Genbrug. Genbrugsbutikken flyttede til nye lokaler på Ulrikkenborg Plads i 1999 og hedder i dag Danmission Genbrug. Overskuddet fra butikken går til Danmissions arbejde for fattige og udsatte i Asien, Afrika, Mellemøsten og Danmark, og så donerer butikken hvert år kr. 25.000 til Christianskirkens suppekøkken og deltager også i en velgørende julebazar i kirken.

Følg butikken på Facebook – klik her 

Danmission Genbrug Lyngby

Lilly Strandsbjerg, 87 år og Tove Ekwall, 84 år fejrer 25-års jubilæum som frivillige. De har været med helt fra, da butikken blev grundlagt.

Både Tove Ekwall og Lilly Strandsbjerg havde forladt arbejdsmarkedet, da de hørte, at der skulle åbne en genbrugsbutik i Lyngby. De har nu i 25 år været frivillige i butikken og har ingen planer om at stoppe foreløbigt. De er begge drevet af deres store interesse for tøj og mode.

“Vi har rigtig mange stamkunder, der kommer, fordi de ved, at her hos os er der lækkert og pænt genbrugstøj. De kommer til at kende os, og vi kommer til at kende dem, og det er rigtigt hyggeligt, at vi har så godt et forhold til vores kunder”, siger Tove Ekwall.

Da butikken blev indviet for 25 år siden, var det at købe genbrug ikke for alle.

“Vi kan mærke, at genbrug gennem årene er blevet allemandseje. Det er helt acceptabelt at købe ting i genbrug”, siger Lilly Strandsbjerg.

Godt sammenhold blandt de frivillige

Det er ikke kun den store interesse for tøj, der har drevet de to frivillige gennem så mange år. Lige så vigtigt er det gode sammenhold blandt de frivillige i butikken. I dag er der 40 frivillige, der arbejder i hold på fire og alle har deres ansvarsområde eller faste arbejdsopgaver. 

“Det betyder meget for hverdagen, at vi har faste og gode systemer, og vi går meget op i, at de forskellige hold fungerer godt sammen”, forklarer Lilly Strandsbjerg.

Tove Ekwall fortæller, hvordan der er tradition for, at de frivillige sammen tager på en årlig skovtur og holder en fælles julefrokost. Mange er også blevet venner uden for butikken og mødes til aktiviteter i kirken.

“Det betyder meget, at vi er der for hinanden og følger med i hinandens liv,” siger Tove Ekwall.

På en seddel i de frivilliges køkken kan de følge med i måned for måned, hvordan omsætningen har været. Det er en stor motivation at kunne sende et flot overskud afsted til Danmissions arbejde.

Mandag 11. november fra kl. 10-17.30 er der 50 % på alle varer og lidt til godt til ganen.