25 års jubilæum hos Danmission Thyholm Genbrug

25 års jubilæum hos Danmission Thyholm Genbrug

Thyholm Genbrug har 1. februar jubilæum. Det er dagen hvor vi kan ses tilbage på 25 gode år.

Det hele startede med at Anne Søndergård, som var aktiv i ydre mission og var blevet enke, købte en ejendom med tilhørende butikslokaler i Hvidbjerg, med det formål at butikslokalerne kunne bruges til et godt formål.

Medlemmer af de 2 ydremissionsforeninger DMS og Sudan, som det hed dengang, gik i gang med samtaler og satte sig i forbindelse med frivillige fra en Genbrugsbutik i Vinderup, for at få råd og vejledning og efter flere møder, blev der nedsat en arbejdsgruppe.

I 1991 blev der sendt bud til Missions Afrikas genbrugskonsulent Erling Møller, som kom for at se på lokalerne, og var i hele forløbet en stor hjælp også rent praktisk og også med diverse inventar.

Efter julen i 1991 kom der så rigtig gang i forberedelserne og ved en helt utrolig indsats både af lokale frivillige og frivillige håndværkere, som gerne ville hjælpe til, så man kunne blive færdig til åbning d. 1. februar 1992.

Det var en stor og flot butik, der slog dørene op til indvielse, hvor 125 personer mødte op. En dejlig begyndelse med ca. 30 medarbejdere, hvor butikken havde åbent hver dag og har haft det lige siden.

I de første mange år boede Anne Søndergård i lejligheden på 1. sal, alt imens hun var aktiv i butikkens drift. Senere da hun fraflyttede lejligheden blev den derefter lagt til butikken med bl.a. et meget flot galleri.

I 2012 overdrog hun og hendes børn huset til de to missionsselskaber som i alle årerne har delt butikkens overskud. I 2015 blev Mission Afrika og Danmission enige om, at dele de ca. 7 butikker de 2 organisationer drev sammen rundt i Danmark. I den forbindelse blev huset overdraget til Danmission som nu er eneejer af huset.

Siden starten er der kommet flere og flere frivillige til og i dag er der mere end 70 frivillige medarbejdere, der med stort engagement driver og udvikler butikken og hvert år sender et flot overskud til Danmission.

Senest er adgangsforholdene til 1. sal blevet forbedret med en helt ny og brugervenlig trappe, som en lokal tømmermester har sponsoreret. Det betyder også at afdelingen med glas og porcelæn bliver flyttet derop, så denne varegrupper får endnu mere plads og tilsvarende bliver tøjafdelingen også udvidet.

Når du besøger butikken kan du ikke undgå, at opleve en flot og hyggelig butik med engagerede frivillige og mange spændende og kreative tiltag. En af tingene skal du dog huske at spørge til, da det ikke ses fra butikken. Ude i gårdhaven har en af de frivillige malet et stort og flot vægmaleri, som flot lyser op, så man ikke kan undgå at komme i godt humør.

Jubilæumsdagen d. 1. februar fejres med kaffe på kanden og et flot opsat modeshow. Senere på ugen holdes der jubilæumsfesten i Thyholm Kirkecenter for nuværende og tidligere medarbejdere med ægtefæller.