27-årige Martin gør en vigtig forskel som lørdags-frivillig

27-årige Martin gør en vigtig forskel som lørdags-frivillig

Sammen med andre unge frivillige sørger Martin Sørensen for at holde Danmissions genbrugsbutik i Bazar Vest i Aarhus åbent om lørdagen. Det er det sociale samvær og følelsen af at gøre en vigtig forskel, der driver hans frivillige engagement.

”Jeg arbejder som frivillig for at støtte op om og være del af en god sag. Samtidig er jeg sammen med mennesker, som jeg har det sjovt med,” fortæller Martin Sørensen, der er frivillig i Danmission Genbrug i Bazar Vest i Aarhus.

Martin Sørensen er 27 år og lærerstuderende, og hvor det for andre kan være rigeligt at passe et fuldtidsstudie, så arbejder han også som frivillig i flere organisationer – om lørdagen er han ofte at finde i genbrugsbutikken.  

”Da Danmission i forbindelse med genåbningen af genbrugsbutikkerne efter den første corona-nedlukning, søgte frivillige til genbrugsbutikkerne, meldte jeg mig til at hjælpe i butikken i Bazar Vest. Jeg startede med at køre ud og hente møbler på genbrugspladsen om lørdagen. Nu står jeg hver anden lørdag i butikken”, fortæller Martin Sørensen.  

Danmission var ikke helt ukendt for den unge aarhusianer, han har tidligere har været Global Fortæller i Danmissions undervisningstilbud til konfirmander, Konfirmand Aktion.  En gruppe af unge Globale Fortællere rejser ud med Danmission i tre uger – fx til Zanzibar. Når de vender hjem, rejser de to og to rundt i landet og fortæller bl.a. konfirmander om deres oplevelser.  

”Oplevelsen med at stå overfor konfirmanderne og undervise inspirerede mig faktisk til at læse til lærer”, fortæller Martin Sørensen. 

Naturligt at hjælpe andre 

Martin Sørensen er fra en familie, hvor det at være aktiv i det omgivende samfund er en naturlig del af hverdagen.  

”Jeg er vokset op i foreningslivet, derfor er det også helt naturligt for mig at hjælpe andre ved at arbejde som frivillig. Vigtigst for mig er den kristne sag, og så er det egentlig ikke så afgørende, hvilken organisation der står bag.” 

Udover at være aktiv i Danmission er den unge ildsjæl også aktiv i FDF og KFUM/KFUK. I 8. klasse blev han leder i KFUM/KFUK, og nu har han et par månedlige vagter, hvor han står i KFUM og KFUK’s Fairbar, hvor han også er frivillig formand. Baren ligger på Klostertorvet i Aarhus, og er en nonprofit café baseret på frivillige kræfter og er bl.a. kendt for sit store udvalg af specialøl og mange spændende events. 

Vil gerne have flere med 

Hver anden lørdag er det Martin Sørensen og et par andre unge, der åbner dørene for kunderne i Danmissions genbrugsbutik i Bazar Vest. 

”Jeg kan godt lide det helt konkrete ved at stå i genbrugsbutikken. Når jeg går ud ad døren efter en lørdag med god omsætning, så ved jeg, at jeg har været med til at tjene penge til Danmissions udviklingsarbejde ude i verden”.   

Ligesom i mange andre genbrugsbutikker kan også butikken i Bazar Vest sagtens bruge flere frivillige. 

”Pt. er vi en gruppe af unge, der kæmper lidt for at få dækket vagterne lørdag, så det kunne være dejligt, hvis der er flere, der kunne have lyst til at være med,” siger han.  

Følg med på Danmission Genbrug Bazar Vest Facebookside, hvis du er interesseret i at blive en del af det frivillige fællesskab.

Eller meld dig ved at klikke her.