32 år med stor opbakning og støtte til verdens fattigste  

32 år med stor opbakning og støtte til verdens fattigste

Når Danmissions genbrugsbutik på Tinggade 22 i Ringsted runder hele 32 år bliver det med en stor tak til kunderne og et ønske om at invitere nye frivillige med i den populære butik.

Der er rift om at få fingrene i alt det fine tøj, som de frivillige i Danmission Genbrug i Ringsted sælger til de mange genbrugsglade, der troligt lægger vejen forbi. I hele 32 år er der drevet genbrugsbutik til fordel for verdens fattigste. 

Den flotte fødselsdag fejres i hele uge 48 med 32% på alle butikkens varer.

Henry Hansen, der er frivillig butiksleder, glæder sig over, at butikken oplever stor opbakning fra kunderne. 

“Vi er meget taknemmelige og glade for de mange donationer, vi modtager. Mange er gode til at betænke os, når de fx har noget tøj, de ikke længere selv kan bruge,” siger han og uddyber: ”Der er også rigtig mange, der handler hos os. Det vi omsætter allermest af, og som også er vores mest populære vare, er uden tvivl dametøj”.   

Hyggeligt fællesskab med plads til flere

Butikken drives af ni frivillige i alderen 22 til 80 år – én af de frivillige har været med lige siden butikken åbnede for 32 år siden.  

“Vi har et rigtigt hyggeligt fællesskab.  og nyder, at vi med vores frivillige indsats er med til at gøre en vigtig forskel ude i verden,” siger Henry Hansen, som samtidig kommer med en opfordring til, at man kigger forbi, hvis man er bare en lille smule nysgerrig på, hvordan det er at være frivillige i lige netop en genbrugsbutik.

“Det vil være rigtig dejligt med flere frivillige, der fx vil hjælpe med at prissætte, sortere og præsentere varer. Her er dog opgaver til alle talenter. Vi gør en dyd ud af, at alle får mulighed for at lave lige dét, som giver dem energi. Vi vægter også, at der er fleksibilitet i forhold til tidsforbruget. Måske vil man have en ugentlig vagt af 3-4 timers varighed, måske vil man komme én gang om måneden,” siger Henry Hansen.  

Den frivillige butiksleder er glad og taknemmelig for den store opbakning, som butikken får fra kunder og lokalsamfund. Det samme er den folkekirkelige organisation, Danmission, som modtager overskuddet fra butikken. For hver en varer sælges i butikken betyder det hjælp til fx syriske krigsramte børn, fattige piger på Zanzibar og opbakning til befolkning og kirker i Myanmar. 

Det fortæller Henning Lindgren, der er udviklingskonsulent for butikken i Ringsted og en række andre af organisationens sjællandske butikker: 

“Det kan måske være svært at forestille sig, at de timer, man er frivillig og de varer, man køber, rent faktisk batter noget ude i verden. Men det gør det. Og der er i den grad brug for hjælp. Sammen med vores partnere ude i verden beskytter Danmission fx truet regnskov i Cambodja, driver særlige børnecentre i Syrien for traumatiserede børn, giver udsatte piger og kvinder en sy-uddannelse på Danmission syskole på Zanzibar og giver særlig støtte og opbakning til de forfulgte i Myanmar”. 

Fakta: 

Overskuddet fra genbrugsbutikken går til Danmissions arbejde med at styrke kirker, skabe fred og retfærdighed for mennesker og fremme bæredygtig og retfærdig forvaltning af naturens ressourcer i Asien, Afrika og Mellemøsten. Danmission er Danmarks ældste og største missionsorganisation grundlagt i 1821 og driver 68 genbrugsbutikker landet over.