59- årige Walther kører for en god sag

59- årige Walther kører for en god sag

Til daglig arbejder Walther Jensen som filminstruktør og kommunikationsrådgiver for virksomheder og institutioner, men for tre år siden fik han endnu en titel på sit CV: Frivillig chauffør for Danmission Genbrug i Espergærde.

Hvorfor har du valgt at være frivillig chauffør? 

“Det giver mening at hjælpe andre, hvis man har tid. Jeg har altid haft den holdning, at hvis man kan noget, skal man bruge det overfor andre. Det at være chauffør er en aktiv måde at hjælpe på”. 

Hvad kan du godt lide ved at være frivillig chauffør? 

“Det er afvekslende. Jeg får mødt en masse søde mennesker, når jeg er ude at hente ting. Mennesker, der ligesom mig og de andre frivillige, gerne vil gøre en forskel ved at give ting væk, de ikke længere har brug for. Jeg er også glad for alle de historier, jeg får “foræret”, når jeg er ude hos folk. Historier om dem og deres liv og ofte også om de ting, de donerer butikken. Historier og viden, der kan være med til, at det er lettere at sælge tingene, når de lander i butikken”. 

Hvorfor synes du, det er vigtigt at gøre en frivillig forskel?  

“Man skal melde sig for at gøre noget for andre mennesker. Vi skal væk fra “jeg” og tilbage til “os”.  Det er det eneste, der giver mening. Man skal se det som, at arbejdet går begge veje. Vi hjælper de folk, der donerer, og samtidig støtter man sin lokale butik og får en masse gode oplevelser, når man møder kunderne. For det meste kører vi to sammen, for at kunne bære de tungere ting. Vi har nogle hyggelige ture, selvom man får lidt sved på panden en gang imellem. 

 VIL DU ELLER KENDER DU ÉN, DER VIL GØRE EN FORSKEL?

I Danmissions genbrugsbutikker får du mulighed for at lave lige dét, du er god til, og som giver dig energi.

Klik her og læs mere