Ambitiøse frivillige gav genbrugsbutikken et makeover

Der er blevet ryddet op, rykket rundt, suppleret op med nyt inventar og malet skillevægge. Kort sagt er hver eneste af de omkring 400 m2's butik på Banetoften i Holstebro endevendt.

Den frivillige ledelse i Danmissions store genbrugsbutik i Hostebro tog for nylig initiativ til en fornyelse af indretningen i den snart 20 år gamle butik på Banetoften. Danmissions udviklingskonsulent for genbrugsbutikkerne i dele af jylland, Linda Gamst Josefsen, blev kontaktet og spurgt, om hun ville være med til at komme med idéer.

“Vi holdt så et møde med brainstorm og gennemgik hele butikken, drøftede muligheder og traf beslutninger om stort og småt. Dernæst mødtes den daglige butiksleder Conni Andersen og jeg ad et par omgange, hvor vi lavede skitser, opgavefordelinger og planlagde slagets gang. Butikken blev så lukket mandag, tirsdag og onsdag før påske, så vi kunne få ro til arbejdet”, fortæller Linda Gamst Josefsen..

Butikken fik en ordentlig omgang. Der er blevet ryddet op, rykket rundt, suppleret op med nyt inventar, malet skillevægge m.m. Kort sagt blev hver eneste af de omkring 400 m2 endevendt. Der blev svedt og slæbt, man fordelte sig i små teams og løste opgaverne sammen, stemningen var god, og der var dagligt håndmadder til alle fremmødte. “Så der manglede ikke noget”, siger Linda Gamst Josefsen.

Kunderne får bedre overblik

Det er første gang, siden butikkens etablering i 1999, at samtlige afdelinger har fået forbedret udseende.

Resultatet er en butik, der fremstår mere lys og imødekommende. Porcelæn og glas har fået en mere samlet placering. Der er skabt mere plads til tøj og møbler – som sammen med glas og porcelæn er det, der sælger bedst. Folk kan nu bedre komme omkring i butikken, konstaterer LInda Gamst Josefsen.

Med butiksfornyelsen håber man fortsat at være en attraktiv genbrugsbutik, som kunder kan lide at komme i. Man håber desuden, at renoveringen får en positiv indflydelse på omsætningen, og at det skaber øget glæde for de medarbejdere, der har deres gang i butikken.

Butikken ligger på Banetoften i Holstebro. Det er en velfungerende butik, og den modtager mange donationer, fortæller Linda Gamst Josefsen.

“Derfor er det også en butik med mange kunder, for der er altid noget spændende at finde. Der er omkring 50 frivillige tilknyttet butikken, men der er altid plads til flere. Der er nemlig nok at tage fat på i en aktiv butik med mange kunder”, siger hun.

Meld dig som frivillig i Danmission Genbrug

– udfyld formularen og vi kontakter dig …


Eller ring til mig:

Annette Vestermark Spring
Administrativ medarbejder