Birgit fejrer 30 år i genbrugsbutikken 

Birgit fejrer 30 år i genbrugsbutikken

82-årige Birgit Jensen fra Frederikshavn fejrer 1. juni et jubilæum lidt udover det sædvanlige. Hele 30 år har hun været frivillig i den lokale Danmission Genbrug.

Birgit Jensen var netop gået på pension, som 67-årig, da den lokale ildsjæl og kirkemand, Iver Brogaard Andersen, spurgte hende, om hun ikke ville være frivillig i genbrugsbutikken i Frederikshavn.  

“Det var i 1991, at jeg kom med. Det var jeg rigtig glad for. Jeg var især glad for tiden, mens vi også havde lysstøberi i det gamle bageri overfor butikken,” mindes Birgit Jensen og uddyber:  

“Jeg savner lysstøberiet. Desværre måtte der findes andre lokaler til det, for der var ikke plads til karrusellen, som lysene skulle hænges på”.  

Danmissions lysstøberi fandt nye lokaler uden for Frederikshavn, men Birgit Jensen fortsatte sit engagement i genbrugsbutikken. Den er for øvrigt Danmissions ældste og grundlagt af Iver Brogaard Andersen, som den allerførste af Ydre Missions genbrugsbutikker. Det var tilbage i 1977 under Santalmissionen, som senere sammen med andre missionsselskaber blev til Danmission.  

I løbet af de seneste 30 år er der skudt genbrugsbutikker op rundt om i hele landet, og Danmission har i dag 69 butikker. De bliver alle drevet af ihærdige frivillige som Birgit Jensen. Det er dog lidt udover det sædvanlige at have været frivillig i så mange år.

Det er der ifølge jubilaren flere gode grunde til:  

“Det er ikke alle, det er beskåret at have et godt helbred, men det har jeg. Derfor har jeg heller ingen planer om at stoppe,” siger hun og opremser flere grunde til det langvarige engagement:  

“Vi har det godt sammen i butikken, og der er en god tone. Vi går også meget op i, hvad vi tjener til Danmissions arbejde”.  

Birgit Jensen fortæller med varme i stemmen, hvordan hun selv har været med på en rejse til Bangladesh for at se, hvordan de frivilliges indsats i genbrugsbutikken omsættes til konkret hjælp ude i verden.  

“Det er jo efterhånden mange år siden, men i 1994 arrangerede Iver Brogaard en grupperejse til Bangladesh, hvor vi bl.a. besøgte et hjem for spedalske. Det gjorde et stort indtryk på mig,” siger Birgit Jensen.

Det flotte jubilæum bliver fejret i genbrugsbutikken tirsdag 1. juni.  

“Mon ikke vi skal spise lidt rundstykker sammen den dag?”, siger den ydmyge jubilar.  

For hende er det vigtigste, at hun som frivillig igennem 30 år har været med til at gøre en forskel for de fattige og udsatte, som Danmission med overskuddet fra genbrugsbutikkerne, kan hjælpe med at få et bedre liv.  

“Det er en glæde – en stor glæde at kunne gøre en forskel. Det betyder meget for mig. Derfor fortsætter jeg også, så længe jeg kan”.   

Foto: Tom Sand Egeskov