Danmission Genbrug i Allested-Vejle fejrer “Frivillig Fredag” og inviterer nye med i fællesskabet  

Danmission Genbrug i Allested-Vejle fejrer “Frivillig Fredag” og inviterer nye med i fællesskabet

Hele Danmarks nationaldag for frivillighed, Frivillig Fredag, der løber af stablen fredag 30. september, markeres i Danmission Genbrug Allested-Vejle. I hele ugen op til Frivillig Fredag står butikkens frivillige klar til at tage imod interesserede, der overvejer at blive en del af butikkens fællesskab.

I Danmission Genbrug Allested-Vejle, der nu har haft til huse på Østergade 48 i et halvt år, står den frivillige butiksleder Hanne Jørgensen og resten af holdet af frivillige klar til at tage imod nye kollegaer i ugen op til Frivillig Fredag, der løber af stablen fredag 30. september.  

“Vi står altid klar til at tage imod nye kollegaer, som kunne tænke sig at give en hånd med i vores fine butik, men vi vil også gerne gøre lidt ekstra ud af Danmarks nationaldag for frivillighed,” siger Hanne Jørgensen.  

Derfor sætter butikken særligt fokus på at invitere flere med i fællesskabet og butikken holder en særlig “Prikke-uge” fra mandag 26. september til og med lørdag 1. oktober, hvor man håber, at nye frivillige vil melde sig.  

“Vi vil rigtig gerne bruge fejringen af Frivillig Fredag til at byde nysgerrige inden for i vores dejlige butik til en kop kaffe og en snak om, hvilke muligheder og opgaver, vi kan tilbyde nye frivillige. Som ny frivillig bliver man en del af et rart fællesskab, og så er man samtidig med til at yde en indsats for nogle af verdens fattigste. Det er en rigtig god fornemmelse, siger Hanne Jørgensen. 

Hver eneste gang en varer sælges i butikken betyder det hjælp til fx syriske krigsramte børn, fattige piger på Zanzibar og opbakning til befolkning og kirker i Myanmar gennem nogle af de projekter, som Danmission støtter ude i verden. 

Danmissions genbrugsbutikker, som den folkekirkelige organisation driver 65 af landet over, vægtes det højt, at man som frivillig får mulighed for at lave lige det, der giver én energi.  

“Nogen forestiller sig måske, at det at være frivillig i en genbrugsbutik primært handler om at ekspedere kunder, men der er en lang række af forskellige opgaver, faktisk noget for enhver smag. Alle talenter er velkomne – store som små,” siger Jannie Zillig, der er leder af Danmission Genbrug.   

Hvad er Frivillig Fredag? 

Frivillig Fredag er en landsdækkende begivenhed, der fejres lokalt. Over hele landet markeres Frivillig Fredag med et væld af aktiviteter og arrangementer. I 2021 blev Frivillig Fredag fejret i 88 kommuner i Danmark. Frivillig Fredag opstod i 2011, som en del af det Europæiske Frivillig-år, hvor daværende socialminister Benedikte Kiær udråbte den sidste fredag i september til Frivillig Fredag. Formålet med Frivillig Fredag er at vise kreativiteten, mangfoldigheden og engagementet i den frivillige verden.