Danmission Genbrug i Nors lukker

Danmission Genbrug i Nors lukker

Danmission Genbrug på Norsgade 28 i Nors slår dørene op til allersidste åbningsdag tirsdag 30. april.

kirstine,  

Tirsdag 30. april er det sidste gang, de frivillige i Danmission Genbrug i Nors byder kunder inden for i genbrugsbutikken. Den velgørende butik åbnede som byens første genbrugsbutik i 1994 og har siden været drevet af engagerede lokale frivillige, der har sørget for den daglige drift og for at sende butikkens overskud afsted til Danmissions arbejde for fattige og udsatte i Asien, Afrika og Mellemøsten.

Nu har Danmission desværre set sig nødsaget til at lukke butikken. Det er der flere årsager til, fortæller udviklingskonsulent i Danmission Genbrug, Tom Sand Egeskov:

“Det er gennem flere år blevet sværere og sværere at drive butik i Nors. Bygningen, som butikken har til huse i, har brug for en større renovering, og det vil blive en bekostelig affære, som ikke harmonerer med at drive en mindre velgørende genbrugsbutik. Desværre er tiden løbet fra butikken”.

Det er dedikerede frivillige, der har sørget for, at genbrugsbutikken i så mange år har kunne tilbyde de lokale kunder en fin genbrugsoplevelse. Flere af de frivillige har været med i rigtig mange år – nogle endda helt fra grundlæggelsen af butikken i 1994.

Særligt engagerede har Sigfred Kristensen og Kaj Stensgaard været. Faktisk så engagerede, at de i 1996 valgte at købe huset på Norsvej 28, da genbrugsbutikken manglede en ny adresse. Indtil 2010 stod de to venner som husejere, men valgte så at donere huset til Danmission.

Sigfred Kristensen er død, men var indtil sin død aktiv i butikken. Både han og Kaj Stensgaard var i deres unge dage aktive i Dansk Missionsselskab, og det lagde kimen til deres store engagement for Danmission. Kaj Steensgaard er stadig en del af livet omkring butikken.

“Vi vil gerne gøre nytte i Danmission, så længe vi kan. Vi kan jo se og læse om i bøger og blade, hvordan der er mange mennesker, der har det svært. Dem bør vi hjælpe”. Sådan sagde Sigfred Kristensen til Danmission Magasin i 2011.

Og der er ingen tvivl, om at de to engagerede herrer og skaren af frivillige i genbrugsbutikken i Nors har gjort en vigtig forskel – både for lokalmiljøet og for de fattige og udsatte de har været med til at hjælpe ude i verden.

“Fra Danmission lyder der en stor tak for den indsats som de frivillige gennem så mange år har ydet i Nors. Det er altid trist, når vi må lukke en genbrugsbutik. Over de sidste 25 år har butikken indbetalt flotte beløb til Danmissions arbejde. Stor tak til den faste skare af trofaste og hårdtarbejdende frivillige”, siger udviklingskonsulent Tom Sand Jensen.

Butikkens sidste åbningsdag er 30. april. Vil man herefter handle i Danmission Genbrug er de nærmeste butikker i Vorupør og Vildsund.

FOTO: Tom Sand Egeskov

URL: https://genbrug.danmission.dk/blog/danmission-genbrug-i-nors-lukker/