Danmission Genbrug Osted fylder 1 år i dag

Flere af de frivillige fra Osted var igår på kursus i Lejre, hvor de med tv-kendis Jens Guldsmed udvekslede erfaringer med vurdering og salg af antikviteter.

Danmission Genbrug Osted fylder 1 år i dag

Det var en satsning, da Danmission sidste år valgte at åbne en genbrugsbutik på hele 1000 kvm i en forholdsvis lille by som Osted. Men i dag er butikken en succes.

I dag  for et år siden – den 29. september 2016 – slog Danmission dørene op til en ny stor genbrugsbutik på Birkholmvej 2 i Osted. Det var en satsning i så forholdsvis lille en by, men det viste sig hurtigt, at butikken ramte et behov i området.

I modsætning til mange andre steder, så strømmede folk til for at høre om muligheden for at blive frivillig i butikken. Det betød, at der allerede længe før åbningen var frivilligt personale i gang med at indrette butikken. Og ved åbningen stod mere end 30 engagerede frivillige klar til at betjene de forhåbentlig mange kunder.

“Vi kan dog sagtens være endnu flere, så hvis du er interesseret i at blive en del af et stærkt fællesskab, samtidig med, at du gør en forskel for verdens fattigste, så kig ind og få en snak med os. Vi har brug for både kvinder og mænd”, fortæller en af de bærende frivillige kræfter i forretningen på Birkholmvej, Knud Poulsen.

Stamkunder og fornemme donationer

I dag står det klart, at butiksåbningen var en helt rigtig satsning. Fra dag ét strømmede kunder til butikken, der allerede efter et år kan prale af mange stamkunder. De kigger ind, ofte flere gange om ugen, for lige at se, om der er kommet noget nyt, og det er der næsten altid ifølge Knud Poulsen.

“En genbrugsbutik er totalt afhængig af at få gode, brugte varer ind i butikken”, tilføjer udviklingskonsulent i Danmission Genbrug på Sjælland, Sten Åge Larsen.

Heldigvis har folk fra nær og fjern lige siden åbningen doneret massevis af flotte ting til butikken. Butikken tilbyder gratis at afhente større effekter som f.eks. møbler, men rigtig mange sjællændere vælger selv at aflevere deres donationer. Donationer, som Danmission og de frivillige i Osted dybt taknemmelige for

“De mange donerede effekter gør det muligt at holde en fin standard på de ting, der sættes til salg i butikken. Stort set hver dag udtrykker kunder, at det er en flot butik at komme i, samtidig med at atmosfæren er hyggelig og afslappet. De frivillige står altid klar med råd og vejledning, men lægger samtidig vægt på, at kunderne skal have lov til at gå rundt i butikken i ro fred. Lige så længe, de ønsker det”, siger Sten Åge Larsen.

Varesortimentet er stort. Møbler, tøj, sko, tasker, alle mulige glas og service, køkkenting, el-artikler, bøger, musik, sengelinned, legetøj, sportsudstyr og meget mere fylder stativer og hylder i butikken på Birkholmvej.

  • Fødselsdagen fejres med fine tilbud på de i forvejen billige varer den 29. og 30. september.
  • Fredag den 29. september er der kaffe og kage til kunderne.

Danmission: hvem, hvad, hvor?

Overskuddet fra butikkens salg går til Danmissions velgørende arbejde i ind- og udland.

Danmission er en velgørende organisation forankret i Folkekirken. Danmission er ikke primært en nødhjælpeorganisation, der rykker ud til katastrofer. Danmission støtter til gengæld langsigtede projekter i Afrika, Asien og Mellemøsten, såkaldte hjælp til selvhjælps-projekter. Et eksempel er syskolen på Zanzibar, der uddanner kristne og muslimske kvinder, så de på sigt kan forsørge sig selv og deres familier. Et andet Danmission-projekt er beskyttelsen af den stedsegrønne skov i Cambodia, der er truet af illegal skovhugst, men livsvigtig for den cambodianske befolkning. Herhjemme driver Danmission blandt andet Mødestedet på Vesterbro i København til fordel for flygtninge og indvandrere.