Danmission Genbrug på Thriges Plads i Odense genåbner

Danmission Genbrug på Thriges Plads i Odense genåbner

Danmission Genbrug på Thriges Plads 1 i Odense slår dørene op til et nyistandsat genbrugscenter fredag 1. november.

Kunderne kan glæde sig til endnu bedre oplevelser, når de frivillige i Danmission Genbrug på Thriges Plads, slår dørene op til 3000 kvadratmeter fyldt med nye genbrugsvarer og ny indretning fredag 1. november. På genåbningsdagen kl. 13-15 er der gaveposer til børn, overraskelser og nye varer. Danmissions generalsekretær klipper snoren til det “nye” genbrugscenter og holder tale, inden festlighederne sættes i gang. 

Læs mere om Genåbningsfesten – klik her

Da Danmission Genbrug fik adresse på Thriges Plads i 2005 kunne forretningen bryste sig af at være Nordeuropas største genbrugscenter. Siden dengang har genbrugstanken for alvor fået sit tag i kunderne. Derfor er der i det “nye” genbrugscenter også særligt fokus på at gøre det endnu lettere for kunderne at jagte genbrugsfund, hvad enten det er tøj, møbler, isenkram eller noget helt fjerde. Det fortæller Sten Åge Larsen, der er udviklingskonsulent i Danmission Genbrug:

“Vi har fokus på, at kunderne lettere kan finde lige den varegruppe, de er interesserede i. Samtidig vil vi gerne være med til at passe bedre på vores fælles Skaberværk ved at præsentere kunderne for de genbrugsvarer, de måske ikke vidste, man faktisk kan købe brugt. For bliver vi som forbrugere mere opmærksomme på at genbruge fremfor at købe nyproducerede varer som fx tøj og møbler, så er vi samtidig med til at nedsætte vores klimaaftryk”.

Her en gruppe af frivillige fra Thriges Plads i Odense, der har travlt med at gøre butikken klar til genåbning.

I Danmission Genbrug, der driver 75 butikker landet over, oplever man, at flere og flere interesserer sig for at passe godt på både pengepungen og miljøet.

“Vi oplever generelt, at både vores frivillige og kunderne er optagede af, at når man vælger at lægge enten sin tid eller penge i en genbrugsbutik, så gør man det også for at bære med til, at der passes på vores fælles klode,” fortæller Sten Åge Larsen.

Følg med i hvad der sker i Danmission Genbrug Thriges Plads – klik her og kom til Facebookside

For Bjarne Schytte, der er frivillig i Danmission Genbrug Thriges Plads, er det med at gøre en god gerning for miljøet en vigtig sidegevinst i at være frivillig.

“Vi har efterhånden alle sammen forstået, at vi skal gøre noget for at passe godt på vores fælles jord. Så det er da helt sikkert en motivationsfaktor. Samtidig er det givende at være en del af et socialt fællesskab, hvor vi gør en god gerning for både miljøet og dem, der trænger ude i verden og herhjemme”.

Sammen med frivillig-kollega, Kirsten, sørger Bjarne for at tage godt imod alle nye frivillige. De to dedikerede frivillige er nemlig “Velkomst-frivillige”, der sørger for, at alle nye frivillige kommer til at lave lige det, de brænder for.