Danmission Genbrug Svenstrup fejrer 5-års fødselsdag

Torsdag 4. oktober 2018 kan genbrugsbutikken i Svenstrup fejre fem år med engagerede frivillige, trofaste kunder og flotte beløb til Danmissions velgørende arbejde.

Da de 1700 kvm. butik blev overtaget i Svenstrup i Nordjylland i 2013, var der ikke mange, der kunne forudse, at butikken i løbet af de i løbet af de næste 5 år ville blive en af de genbrugsbutikker med størst overskud i Danmission.

Man kan næsten miste pusten, når man kigger på den udvikling butikken har gennemgået og ikke mindst den store betydning den har for Danmissions arbejde for fattige og udsatte i Asien, Afrika, Mellemøsten og Danmark.

Butikkens knap 40 frivillige er også stolte af butikken, og når man spørger, om hvad de er mest stolte af, så er det, at godt 65% af omsætningen bliver til overskud og dermed hjælp til Danmissions arbejde. Det siger Johnny Feldtsing, der er frivillig i butikken:

”Det er en stor tilfredsstillelse at vide, at mit frivillige arbejde ikke blot går til omkostninger. Og så er det godt at vide, at vores store flotte butik er noget som kunderne også værdsætter”

Hver dag arbejder de frivillige med at gøre butikken, så flot og indbydende for kunderne som muligt. Alle varerne bliver vasket, pudset, strøget og testet og de mange møbler bliver repareret og givet olie eller læderfedt.

I butikkens 5-årige levetid har butikken arrangeret mange spændende arrangementer. Bla. vurderingsaftner, flotte modeshows, intim koncert med kendte musikere, temauger med bøger, Black Friday og ikke mindst rigtig mange foredrag om Danmissions arbejde.

Også Tv2-Nord har haft fokus på genbrugsbutikken og har lavet fire udsendelser om butikken og de frivillige. Serien kom til ved, at en fotograf og journalist fulgte de frivillige tæt over et par uger.

I dagligdagen er butikken ofte også en del af nyudviklingen i Danmission Genbrug. Her har den spillet en vigtig rolle i udviklingen af et fælles regnskabsprogram. Butikken var og er testbutik i forhold til nye fælles kasseapparater, hvor de frivillige afprøver og kommenterer nye muligheder, så som Gavekort og senest udviklingen af mærkater med stregkoder. Alt sammen tiltag for at sikre et nemmere og sikkert arbejde for de frivillige.

Tom Sand Jensen, der er udviklingskonsulent i Danmission Genbrug og var med til at starte butikken op fremhæver det særligt sammenhold blandt de frivillige:

Det er tydeligt, at de frivillige nyder travlheden og arbejdet med butikken, og den forskel de gør. Jeg vil beskrive deres sammenhold som både bredt, favnende og kærligt. De frivillige tager sig også tid til at lave sociale ting sammen uden for åbningstiden fx sommerfest og forskellige udflugter. Det er vigtigt at tage sig tid til at puste ud og få nogle hyggelige oplevelser sammen”.

Overskuddet fra salget i butikken går til Danmissions velgørende arbejde i ind- og udland. Danmission støtter fx en syskole på Zanzibar, der uddanner kristne og muslimske kvinder, så de på sigt kan forsørge sig selv. Herhjemme driver Danmission bl.a. Mødestedet på Vesterbro i København til fordel for flygtninge og indvandrere.