Danmissions genbrugsbutik i Silkeborg lukker, men håber på gensyn  

Danmissions genbrugsbutik i Silkeborg lukker, men håber på gensyn

Genbrugsbutikken i Alderslyst-kvarteret lukker, inden en stor og omfattende renovering af hele området går i gang. Håbet er at finde en ny lokation til at drive genbrugsbutik i Silkeborg.

Gennem knap 15 år har ihærdige frivillige stået bag disken i Danmission Genbrug Silkeborg i Alderslyst-kvarteret og fået genbrugshjulene til at snurre til fordel for nogle af verdens fattigste. 

De seneste uger har de selvsamme frivillige haft travlt med at få pakket butikken ned og sendt varer og inventar videre til andre af Danmissions genbrugsbutikker.  

Linda Gamst Josefsen, der er udviklingskonsulent i Danmission Genbrug fortæller, hvorfor butikken er lukket:  

“Butikken er et af flere erhvervslejemål tilknyttet Arbejdernes Byggeforening, og ved butikkens etablering var der fin aktivitet i området med Nordre Skole overfor og en række specialbutikker på samme gade. Folkeskolen blev lukket og efterfølgende lukkede flere af de små specialbutikker, og der blev meget stille i kvarteret. Det kunne mærkes på kundetilstrømningen og butikkens omsætning”. 

Arbejdernes Byggeforening har i samarbejde med Silkeborg Kommune lagt en helhedsplan for området, der bl.a. byder på en gennemgribende renovering af boligerne i 2023-2025.  

“Den melding vi har fået er, at alle områdets borgere skal genhuses i etaper, og dermed er butikkens faste kunder væk. Der skal stilles stillads op omkring butikken i forbindelse med facaderenovering, og alt el og vvs skal renoveres. Oveni vil vi imødese en huslejestigning,” siger Linda Gamst Josefsen. 

Danmission er nu på udkig efter andet lejemål og håber på at kunne åbne et andet sted i Silkeborg. 

Tak for den store opbakning 

I genbrugsbutikken har der gennem de godt 15 år, den har eksisteret, været tilknyttet en gruppe dedikerede frivillige. Og med de frivilliges store indsats og en flot opbakning fra lokalmiljøet har butikken været med til at sende midler til Danmissions projekter for fx krigsramte børn i Syrien, fattige kvinder i Tanzania og beskyttelse af truet regnskov i Cambodja.   

“Stor tak til alle de lokale, der har bakket op om butikken. Og stor tak til alle de frivillige, der er mødt op til deres vagter og har fået hjulene til at snurre. Her er opstået venskaber og gode relationer til lokalmiljøet,” siger Linda Gamst Josefsen og slutter:

“Det er netop kernen i det at drive en velgørende genbrugsbutik: Her er et varmt fællesskab, der genereres økonomiske midler til Danmissions indsatser for fattige rundt om i verden, og med genbrug gør vi også noget for miljøet. Sidst, men ikke mindst, så er vi med til at holde liv i lokalmiljøet. Alt det glæder vi os til, at vi forhåbentlig kan fortsætte med på en ny adresse”.