Danmissions lysstøberi er brændt ned  

Danmissions lysstøberi er brændt ned

Det lysstøberi, som Danmission gennem 10 år har drevet i Hårslev på Fyn, er desværre brændt ned torsdag 13. april. Vigtigst af alt er ingen personer kommet til skade.

kirstine,  

 

Det lysstøberi, som Danmission gennem 10 år har drevet i Hårslev på Fyn, er desværre brændt ned i går torsdag 13. april. Vigtigst af alt er ingen personer kommet til skade. Desværre er lysstøberiet, der er blevet drevet af dedikerede frivillige, fuldstændig ødelagt. Det samme er inventar og maskiner.  

Slukningskøretøjer ankom til stedet omkring klokken 13.00 efter en anmeldelse om brand. Det lykkedes at begrænse branden, så den ikke bredte sig til endnu en bygning. Brandårsagen er endnu ukendt. 

På lysstøberiet blev der produceret genbrugslys, som blev solgt i Danmissions 66 genbrugsbutikker og til fx kirker, sognegårde og restaurationer.  

Lysstøberiets frivillige havde indtil i går travlt med at fremstille lys til den kommende juletid. Med et nedbrændt lysstøberi vil det desværre ikke være muligt at producere lys. 

“ Vi er meget kede af, at alt det store arbejde som frivilliggruppen har lagt i lysproduktionen, er gået tabt. De frivillige har virkelig knoklet for at skabe en velfungerende produktion, der kan imødekomme den store efterspørgsel på lys fra vores mange kunder, og det er kun få uger siden, vi sammen markerede lysstøberiets 10-års jubilæum og bød nye frivillige velkommen,” siger Jannie Zillig, leder af Danmission Genbrug & Salg og slutter:  

”Allermest er vi dybt taknemmelige over, at ingen personer kom til skade under branden. Tak til de lokale myndigheder for deres store indsats”.   

URL: https://genbrug.danmission.dk/blog/danmissions-lysstoeberi-er-braendt-ned/