Den lille butik med det store udvalg fejrer 10 år  

Den lille butik med det store udvalg fejrer 10 år

17. november blev Danmissions genbrugsbutik i Fårvang 10 år. De frivillige fejrer 10 år med stor opbakning fra lokalsamfundet og glæder sig over at kunne gøre en forskel for mennesker i nød.

I genbrugsbutikken i Fårvang, der er én af Danmissions mindste butikker, har den frivillige butiksformand Ove Bøgh en helt særlig karakteristik af butikken:

“Vi er den lille butik med det store udvalg til de små priser,” siger han med et smil og fortæller med stolthed og glæde i stemmen, at genbrugsbutikken i Fårvang gennem alle 10 år har oplevet stor opbakning fra lokalsamfundet. 

“Vi får mange donationer, og der er rigtig mange, der handler hos os. Vi får fx også stor opbakning fra den lokale brugsuddeler, der har givet os fri råderet over hans trailer, og han sørger også for at give os omtale på Brugsens Facebookside,” siger Ove Bøgh og fortsætter: 

“Vi har også fået flot opbakning fra en lokal tømrer, der hjalp med at bygge vores skur, og så er vi så heldige, at vi har 17-18 frivillige til at sørge for vores mange glade kunder”. 

Holdet af frivillige har fejret 10-års jubilæet med en fælles middag i det lokale forsamlingshus. De frivillige er fra midt i 50’erne og opefter. Ove Bøgh nævner til eksempel, at butikken har en 85-årig mandlig frivillig, der kommer og pudser butikkens vinduer.  

Ove Bøgh, der startede butikken sammen med sin kone Edith Bøgh, er glad og taknemmelig for den store opbakning. Det samme er den folkekirkelige organisation, Danmission, som modtager overskuddet fra butikken i Fårvang. For hver en varer sælges i butikken betyder det hjælp til fx syriske krigsramte børn, fattige piger på Zanzibar og opbakning til befolkning og kirker i Myanmar. 

Det fortæller Linda Gamst Josefsen, der er udviklingskonsulent for butikken i Fårvang og en række andre af organisationens midt- og sydjyske butikker: 

“Det kan måske være svært at forestille sig, at de timer, man er frivillig og de varer, man køber, rent faktisk batter noget ude i verden. Men det gør det. Og der er i den grad brug for hjælp. Sammen med vores partnere ude i verden beskytter Danmission fx truet regnskov i Cambodja, driver særlige børnecentre i Syrien for traumatiserede børn, giver udsatte piger og kvinder en sy-uddannelse på Danmission syskole på Zanzibar og giver særlig støtte og opbakning til de forfulgte i Myanmar”