"Det er en del af mig at være her"

"Det er en del af mig at være her"

FRIVILLIG I DANMISISON GENBRUG 70-årige Nina Madsen er syg af kræft alligevel vil hun for alt i verden ikke undvære fællesskabet i genbrugsbutikken.

Nina Madsen, 70 år, frivillig i Danmission Genbrug i Roskilde:

Hvorfor er du frivillig?

”Jeg så en annonce i avisen, om at der skulle åbne en ny genbrugsbutik. Det ville jeg gerne være med til, så jeg har været med helt fra starten. Jeg kan godt lide at have noget at rive i. Min indsats går til et godt formål, det er en god sag, og jeg holder af genbrug”.

Hvad får du ud af at være frivillig?

”Den status man har i forbindelse med sit arbejde forsvinder, når man går på pension. Jeg har betydning her – også selvom jeg er gået på pension. Det betyder meget for mig at være en del af et kollegialt fællesskab. Vi taler sammen og bekymrer os for hinanden. Jeg er syg af kræft, heldigvis bor jeg tæt på, så jeg kommer altid, så snart jeg kan slæbe mig afsted efter en behandling. Det er en del af mig at være her, så det bliver jeg ved med, så længe jeg overhovedet kan”.

Hvad er det særlige ved fællesskabet i jeres butik?

“Vi taler meget sammen, når vi er her. Det er et dejligt fællesskab, hvor man også har lyst til at invitere nye med, jeg har fx taget en veninde med, der også er blevet frivillig”.

 

Kunne du tænke dig at blive frivillig? Så læs mere – klik her