Fra handel og detail til genbrug og gode gerninger

Brian Kaslund skifter en lang karriere i handels- og detailbranchen ud med genbrug, gode ideer og glade frivillige som udviklingskonsulent for ni af Danmissions genbrugsbutikker.

48-årige Brian Kaslund er fuldt ud bevidst om, at det er noget af et skifte at gå fra at være service- og personalechef i Føtex Syd i Kolding og til at skulle være udviklingskonsulent for ni genbrugsbutikker, der udelukkende er drevet af frivillige. Genbrugsbutikkerne, som den rutinerede handelsmand skal være konsulent for, er placeret i Haderslev, Vojens, Middelfart, Odense, Svendborg, Faaborg og Ringe.  

“Det er et kæmpe spring at blive ansat i en NGO, men jeg vil gerne være med på den rejse som Danmission Genbrug er i gang med i forhold til at udvikle butikker, skabe nye forretningskoncepter og tænke nyt i forhold til at få flere frivillige med ombord”.

Han har tidligere været citychef i Sønderborg, og uddannelsesleder af EUD & EUX Business på Haderslev Handelsskole.  

“Den ledelsesmæssige opgave, der ligger i at drifte så mange butikker i tæt samarbejde med de frivillige, som jeg synes er virkelig spændende. Jeg har været rundt og møde de frivillige ledere og en del af de frivillige i mine butikker, og der er ingen tvivl, om at det er nogle dygtige frivillige ledere og nogle dedikerede frivillige, vi har ude i butikkerne”, siger Brian Kaslund.  

Især fra sin tid som citychef i Sønderborg fik han erfaring med at samarbejde med frivillige og frivillige organisationer om fx at arrangere lokale aktiviteter og events i Sønderborg.  

Han fremhæver især sit engagement i foreningen God Jul til Alle, som han blev involveret i, mens han var citychef og bosiddende i Sønderborg.  

“Jeg kunne mærke, at vi virkelig var med til at gøre en vigtig forskel for andre. Det var fantastisk at mærke, at det her flytter noget! Det er den fornemmelse, den følelse af, virkelig at gøre en forskel, som gør, at jeg brænder for mit nye job,” forklarer den nye udviklingskonsulent og uddyber:  

”Jeg tror, at jeg ved at kombinere mit store drive, mine ideer og faglige kompetencer med lysten til at gøre en vigtig forskel kan være med til at styrke genbrugsbutikkerne og de frivillige”.  

Godt sammenhold og gode ideer 

Brian Kaslund kommer med en lang og alsidig erfaring inden for detail. Han har desuden været leder og underviser, en faglig baggrund han har suppleret med en coachuddannelse med fokus på stresshåndtering og ledelse af grupper.  

Med hans egne ord, så er hans faglige værktøjskasse fyldt med gode værktøjer, der kan være med til at styrke og udvikle frivillig-fællesskabet i genbrugsbutikkerne.  

“Jeg er interesseret i og nysgerrig på andre mennesker. Det er egenskaber, som jeg tror, er vigtige og altafgørende i mit nye job. Sammen med de frivillige i mine butikker skal jeg finde ud af, hvordan vi får inviteret nye med i det frivillige fællesskab. Jeg har nogle ideer, som jeg godt kunne tænke mig at afprøve,” siger han og uddyber:  

“Jeg vil have fokus på samhørighed og godt arbejdsmiljø i butikkerne. Et andet vigtig tiltag der kan være med til at tiltrække nye frivillige er, at vi får styrket synliggørelsen af de projekter, som Danmission arbejder med ude i verden. Netop at vide hvilken konkret forskel man er med til at gøre, som frivillig, tror jeg er rigtigt vigtigt”.  

Nye samarbejder  

Den erfarne detailmand vil også trække på de erfaringer, han gjorde med at åbne en særlig detailbutik drevet af erhvervsskole-elever i Sønderborg i samarbejde med Business College Syd. Her fik eleverne stort udbytte ud af at indrette deres egen butik, stå for kundekontakten og præsentere varer. 

“Jeg kunne sagtens se et samarbejde for mig med erhvervsskoler i Sønderjylland og på Fyn, der kunne se ideen i, at vi fx stiller et område i en butik til rådighed, som eleverne skal stå for. Det er bare én idé, der opstår helt sikkert flere i samarbejde med de frivillige”.  

Danmissions nye udviklingskonsulent er allerede på udkig efter lejemål, så Danmission kan slå dørene op til nye butikker i nogle af de områder, hvor han har et stort netværk og mange kontakter.  

Brian Kaslund, der er bosat i Kolding med sin familie ser frem til at sætte alle sine kompetencer i spil i sit nye job:  

“Jeg er stolt af, at jeg får lov til at være med på den rejse, som Danmission Genbrug er i gang med. Det er godt at mærke, at de frivillige ude i butikkerne virkelig har lyst til at gøre en god gerning både for verdens fattigste, vores miljø og hinanden”.