Frivillige fra Københavnsvej besøgte hovedkontoret

Frivillige fra Københavnsvej besøgte hovedkontoret

"Vi havde en dejlig dag", fortæller Else Marie Høghstrup, der er souschef i Danmission Genbrug på Københavnsvej i Roskilde og én af de 23 frivillige medarbejdere, der torsdag besøgte Danmissions hovedkontor i Hellerup.

Else Marie Høghstrup hæftede sig ved den positive ånd, hun fornemmede i den store gule villa på Strandagervej 24 i Hellerup, hvor Danmission har sit hovedkontor.

“Det er den samme ånd, som vi har i butikken på Købenshavnsvej”, siger hun. Mens Else Marie Høghstrup og de 22 andre frivillige blev vist rundt i huset i Hellerup, måtte genbrugsbutikken holde lukket. Det sker kun den ene gang om året, hvor de frivillige tager på sommerudflugt. Så det går nok.

Else Marie Høghstrup mener, at timerne var givet godt ud. Det var rart at blive introduceret til, hvordan andre i Danmission arbejder og med hvad. Også Danmissions generalsekretær Jørgen Skov Sørensen var glad for, at de genbrugsfrivillige tog sig tid til at kigge ud forbi Hellerup-kontoret.

“Det er altid en fornøjelse at møde de frivillige fra Danmission Genbrug. Uden det arbejde, de hver dag lægger ude i butikkerne, i tøjsorteringen, bag kasseapparatet og ude på landevejen, når de henter og bringer møbler ud – ja, så kunne Danmission ikke arbejde på den måde, vi gør ude i verden. Uden de genbrugsfrivillige var der ikke på samme måde råd til kirkeudvikling, fattigdomsbekæmpelse og dialog derude, hvor mennesker trænger mest”, siger han.

De 23 frivillige fra genbrugsbutikken i Roskilde havde, forud for deres besøg i Hellerup, været omkring deres kollegaer i Danmission Genbrugs nye forretning i Osted. Sommerudflugten afsluttede de på tagterassen på Københavnsvej, hvor de spiste middag sammen i aftensolen.