Frivillige i Danmission Genbrug i Næstved delte ud af deres engagement

15 frivillige viste torsdag rundt i Danmissions flotte, afdelingsopdelte genbrugsbutik i Jernbanegade. Åbent Hus-arrangementet gav flere af gæsterne lyst til selv at arbejde i butikken.

Vinduerne var pyntet og der var sat snitter og kaffe frem, da Danmissions afdelingsopdelte genbrugsbutik i Næstved torsdag åbnede dørene for alle, der var interesseret i at høre om arbejdet og sammenholdet blandt de i alt 30 frivillige, som driver butikken. Særligt stolte var de frivillige af at præsentere børneafdelingen, som de har modtaget stor ros for – selv fra byens Mødrehjælpsbutik.

Da dagen var omme, havde fire af gæsterne skrevet sig op til at blive frivillige. En af dem var 69-årige Birgitte Kelly Jensen, der er udlært frisør og har været kontoransat i Næstved Kommune, før hun gik på pension som 65-årig. I dag er hun allerede frivillig i både renseriet i Sct. Jørgens Park og Sankt Jørgens Kirke, men hendes veninder Britta og Gerda har talt godt om arbejdet i genbrugsbutikken. Nu overvejer hun, om hun kan få tid. Det håber hun.

”Jeg vil gerne være der, hvor de har brug for hjælp”, siger Birgitte Kelly Jensen.

Genfandt meningen med livet

85-årige Ingrid Erna Frield Hansen er en af de nuværende frivillige, som kan anbefale arbejdet i butikken.

Efter sin mands død følte Ingrid Erna Frield Hansen, at hun sank ned i mørkt hul. Fra at have nydt pensionsalderen og alle rejserne med sin mand, sad hun pludselig alene og følte sig ensom i Næstved, mens den resterende familie levede deres liv i Tyskland.

”Min eneste datter bor også langt væk. Efter nogen tid, så spurgte hun: Hvad laver du egentlig? Og jeg svarede: Ikke så meget. ’Men mor, du kan ikke bare gå derhjemme – du må lave noget’”, genfortæller Ingrid Erna Frield Hansen.

Kort tid efter var det Ingrids nabo, der gentog datterens opfordring, da hun spurgte, om ikke Ingrid kunne have lyst til at arbejde frivilligt i Danmissions genbrugsbutik i Jernbanegade.

I dag overvejer Ingrid at tage en dag mere i butikken, hvor hun med egne ord har genfundet meningen med livet. ”De mennesker, jeg snakker med, både kollegaerne og kunderne. De giver mig meget. Jeg bliver så glad af at være her”, siger hun.

Genbrugsbutikken i Næstved er ikke den eneste, der er på udkig efter nye frivillige. Det er stort set alle Danmissions genbrugsbutikker. Klik her og læs, hvordan du bliver frivillig i en af landets 85 butikker.