Genåbning af genbrugsbutik har skabt ekstra travlhed

Genåbning af genbrugsbutik har skabt ekstra travlhed

Der er blevet ryddet op i gemmerne under corona-krisen, det betyder ekstra travlhed i Danmission Genbrug i Skanderborg.

kirstine,  

Landets butiksliv ligner igen næsten sig selv her på den anden side af corona-nedlukningen af Danmark. I Danmissions genbrugsbutik i Skanderborg har de frivillige dog ligefrem oplevet et boom i kunder og i indleveringen af varer efter genåbningen.

Det fortæller Anne Marie Madsen, der er frivillige butiksleder i butikken, der breder sig over to etager i Dagmar Centret i Skanderborg:

“Vi har meget travlt! Det er helt utroligt så hurtigt, vi skal løbe for at følge med. Vores butik har altid været populær, men her efter genåbningen, er det som om, at kunderne slet ikke kan få nok, “ lyder det fra en glad butiksleder.

Linda Gamst Josefsen, der udviklingskonsulent for Danmissions genbrugsbutikker i Midt- og Vestjylland, Østjylland og Djursland har et godt bud på, hvorfor butikken oplever sådan en travlhed – det er nemlig en generel tendens for Danmissions butikker.

“Siden vi åbnede vores butikker igen, har vi fået overvældende meget positiv respons fra kunderne. Salget er gået forrygende, og vi har fået indleveret mange flere varer end normalt. Det kan mærkes i høj grad også i Skanderborg, hvor det vælter ind med donationer. Det er vi meget taknemmelige for”.

Den store travlhed betyder, at butikken – der allerede tæller en stor gruppe af engagerede frivillige, har brug for endnu flere. Butikkens frivillige er i alderen 17-80 år og løser opgaver med kundebetjening, sortering, prismærkning, dekoration, klargøring af varer, kørsel og meget mere.

Anne Marie Madsen og kollegaerne i butikken går især op i orden og systematik, og det lader til, at det er en tilgang, der falder i god jord hos både kunder og frivillige:

“Vi får meget ros for vores systematik – og vi er måske lidt småhysteriske med vores mærkning og med, at der hele tiden kommer nye varer ind i butikken. Men det er medvirkende til, at mange af vores kunder faktisk fortæller, at de bliver overraskede over, at en genbrugsbutik kan se sådan ud”.

URL: https://genbrug.danmission.dk/blog/genaabning-af-genbrugsbutik-har-skabt-ekstra-travlhed/