Genåbning af genbrugsbutikker vakte glæde hos både kunder og frivillige

Der var forventningsfulde frivillige, genbrugs-sultne kunder og håndsprit i litervis, da 30 af Danmissions genbrugsbutikker genåbnede.

Over tre dage er 30 af Danmissions 72 genbrugsbutikker blevet genåbnet efter at have været coronalukkede siden 12. marts.

20 jyske, tre fynske, seks sjællandske og vores bornholmske butik er igen åbnet til glæde for de genbrugs-sultne kunder. Forud for genåbningen havde de frivillige i tæt samarbejde med ansatte i Danmission Genbrug travlt med at gøre butikkerne klar med værnemidler, nyseskærme af plexiglas, afstandsmarkører, skiltning til kunderne og nye genbrugsfund på hylderne.

Fra alle tre landsdele lyder den samme positive melding: Genåbningen er gået over alt forventning. Både kunder og frivillige har været gode til at tilpasse sig og tage de nødvendige forholdsregler. Det fortæller Jannie Zillig, der er leder af Danmission Genbrug:

“Mange var spændte på, om kunderne nu også var klar til at gå på genbrugsindkøb igen, men det har de været. Det har været en sand fornøjelse at opleve den store opbakning, vi er blevet mødt med ude i butikkerne fra kunder og lokalmiljøet. Det fortæller os, at alle vores forberedelser på at gøre butikker klar til genåbning har været indsatsen værd”.

SE FOTOS FRA GENÅBNINGSDAGENE PÅ FACEBOOK

Varm velkomst

For mange frivillige har perioden med en corona-nedlukning betydet fravær af det hyggelige fællesskab de plejer at være en del af i genbrugsbutikken.

Elna Laursen, Egå.

For Elna Laursen fra Danmission Genbrug i Egå, der har været frivillig i mere end 12 år, har genåbningen betydet et glædeligt gensyn med kollegaerne:
“Jeg har savnet at være i butikken og være en del af vores arbejdsfællesskab. Det har også været spændende at genåbne. Og vi har mange kunder, faktisk så stod folk i kø foran butikken, da vi åbnede”.

Frivillige, Rønde.

I Danmission Genbrug i Rønde dukkede mange stamkunder op for at sige velkommen tilbage til de frivillige i genbrugsbutikken:

“Nogle af vores stamkunder kom forbi for at hilse på og spørge til os. Vi blev begavet med penge til kaffekassen og lækkert kage. Det er meget motiverende for vores arbejde at blive taget imod på den måde,” fortæller Lise Legarth, der er frivillig i butikken og uddyber: “Vi kan konstatere, at Danmission Genbrug er en vigtig brik i folks bevidsthed, i deres handlemønster, i gadebilledet og sågar i Handelsstandsforeningen, som udtrykte stor glæde over, at vi åbnede igen. Det tegner lyst”.

Også i Danmission Genbrug i Middelfart har både kunder og frivillige set frem til, at dørene igen kunne åbnes op til genbrugsbutikken.

“Kunderne har kigget utålmodigt ind ad ruderne de sidste uger, så det lader til, at de er glade for at vi er åbnet igen. De er rigtig gode til følge vores anvisninger, og det er dejligt, at vi ikke behøver gå rundt med en løftet pegefinger,” siger Grethe Knudsen, der er frivillig butiksleder og fortsætter: “Vi har bestemt ikke kedet os i den periode, hvor vi har holdt lukket. Vi har ryddet op og rykket rundt i butikken”.

Frivillige, Middelfart.

Og det lader til, at kunderne i den grad har manglet at kunne gå på genbrugsjagt i deres lokale genbrugsbutik.

Mor og datter på indkøb, Middelfart.

“Det er rigtigt dejligt, at der er åbnet igen – for vi kommer her normalt rigtigt meget. Det er skønt, at de frivillige har mod på at genåbne, så vi kunder igen kan komme til at handle. Det er godt, at vi alle er indstillede på at passe godt på hinanden,” fortæller en mor og datter på indkøbstur i genbrugsbutikken i Middelfart.

De resterende af Danmissions genbrugsbutikker planlægger at åbne i løbet af maj eller juni.

Se video med frivillig butiksleder fra Danmission Genbrug i Egå, der fortæller, om hvordan det har været at gøre både butik og frivillige klar:

KLIK HER 

Følgende butikker er genåbnet:

Danmission Genbrug Svenstrup

Danmission Genbrug Hjørring

Danmission Genbrug Skive

Danmission Genbrug Nørresundby

Danmission Genbrug Egå

Danmission Genbrugsland Holstebro

Danmission Genbrug Kvaglund, Esbjerg

Danmission Genbrug Ringkøbing

Danmission Genbrug Silkeborg

Danmission Genbrug Tarm

Fyn:

Danmission Genbrug Faaborg

Danmission Genbrug Middelfart

Sjælland:

Danmission Genbrug Espergærde

Danmission Genbrug Ringsted

Danmission Genbrug Roskilde – Københavnsvej

Danmission Genbrug Køge

Danmission Genbrug Osted