Genbrugsbutik genåbner efter brand

Efter et halvt års arbejde med at genopbygge Danmission Genbrug på Koldingvej i Viborg er de frivillige nu klar til at slå dørene op til en nyistandsat genbrugsbutik, der bugner af “nye” genbrugsvarer.

Alt på nær butikkens gamle købmandsdisk måtte kasseres efter, at Danmission Genbrug på Koldingvej i Viborg blev ramt af lynet 12. juni. De seneste seks måneder har butikkens ihærdige frivillige arbejdet målrettet på at få ryddet op, genopbygget og gjort klar til at genåbne en ny og lækker butik.

Torsdag 16. januar kl. 11 slår de dørene op til en helt nyistandsat butik fyldt med gode genbrugsvarer. Der vil være kaffe og lidt sødt til ganen til de mange trofaste kunder, der med tålmodighed har ventet på, at butikken er blevet klar til genåbning.

Ruth Dolmer, der er formand for butikkens bestyrelse og sammen med to andre dagligledere står for den daglige drift, er overvældet over den opbakning de har oplevet siden branden.

“Alle har virkelig været velvillige til at løfte. Det har været en stor oplevelse at mærke det stærke sammenhold, vi har her i butikken. Vi har også fået hjælp fra mennesker, der ikke er tilknyttede som frivillige, men som er kommet forbi og har givet et par timer af deres tid,” siger Ruth Dolmer.

De frivillige har også oplevet stor opbakning fra lokalmiljøet fx fra Søndermarkskirken, der ligger overfor butikken, hvor de frivillige har lånt lokaler til at holde møder, fået brygget uundværlig kaffe og også fået praktisk hjælp.

“Vores trofaste kunder har også haft forståelse for vores situation og fx været fleksible i forhold til at aflevere deres brugte ting. Vi fik ret hurtigt en container til at opbevare indleverede ting i og ellers har mange også gemt de ting, de gerne vil donere, derhjemme indtil vi har været klar til at tage imod. Vi glæder os meget til, at vi nu igen kan åbne en flot ny butik for vores kunder. Vi glæder os sådan til at vise det hele frem,” siger Ruth Dolmer.

Moderne genbrugsbutik

Butikkens 250 kvadratmeter er blevet totalrenoveret efter branden og de omfattende sodskader. Næsten alt i butikken måtte kasseres, dog blev butikkens gamle købmandsdisk reddet, restaureret af de frivillige og er nu igen af finde i butikken.

Butikken er indrettet med fokus på overskuelighed, lys og præsentation af varerne og tilbyder alle varegrupper på nær møbler. I forbindelse med renoveringen er der blevet indrettet et nyt hyggehjørne i den populære bogafdeling.

Udviklingskonsulent i Danmission Genbrug, Tom Sand Egeskov, er imponeret over det store engagement butikkens 34 frivillige har udvist i hele renoveringsprocessen.

“Siden butikken brændte i juni og indtil nu har butikkens bestyrelse formået at holde kontakt til de frivillige og involvere dem i istandsættelsen. Og siden november, da den del af renoveringen, som vi ikke selv har stået for var overstået, så er der blevet knoklet i døgndrift for at blive klar til åbningen. De fortjener en kæmpe anerkendelse for den store opgave, de har løst”.

FOTO: Tom Sand Egeskov