Genbrugsbutik genåbner efter større renovering

De mange genbrugsglade kunder i Jægergårdsgade i Aarhus kan snart igen få stillet genbrugs-trangen. For tirsdag 25. august kl. 11-17 slår Danmission Genbrug dørene op til en nyistandsat og større butik.

Siden juli måned har genbrugsbutikken i Jægergårdsgade nr. 66 været lukket for at gennemgå både en udvidelse og renovering. Det fortæller Tom Sand Egeskov, der er udviklingskonsulent for butikken:

”Butikken er blevet 20 % større, der er kommet nye og større vinduer, og så har vi flyttet rundt på de forskellige afdelinger. Tøj og isenkram, som er to meget populære varegrupper, har fx fået meget mere plads”.

Butikken har haft til huse i Jægergårdsgade siden 1984, men på forskellige adresser. Siden 2003 har den ligget i nr. 66.

”Vi har rigtig travlt i vores butik. Vi mærker, at genbrug er populært, og at vores kunder ved, at vi har mange genbrugs-skatte på hylderne. Vi glæder os rigtig meget til at vise den nyt butik frem”, siger Tom Sand Egeskov.

Overskuddet fra butikken går til Danmissions arbejde for fattige og udsatte børn, familier og lokalsamfund i Afrika, Asien, Mellemøsten og Danmark.

Det er frivillige kræfter, der står for butikkens daglige drift. Formand for butikken er Elsebeth Spure Anbo, der sammen med sin søster Ruth har været engageret i 12-13 år.

”Vi kan rigtig godt lide at være en del af butikken, og vi må nok også indrømme, at den også fylder, når vi har fri. Vi kan rigtig godt lide at lægger planer og tage på inspirationsture i andre butikker. Vi taler, om hvilke temaer vi skal pynte vinduerne efter, og hvad der skal findes frem af nye varer,” siger Elsebeth Spure Anbo suppleret af søsteren:

“Vi gør os umage for at præsentere en pæn butik. Det sætter kunderne stor pris på. Her er latter og en god stemning. Det er godt for både kunder og frivillige,” siger Ruth Spure Nielsen.

Genåbningen finder sted tirsdag 25. august kl. 12-17. De gældende retningslinjer for corona overholdes af både kunder og frivillige.