Genbrugsbutik i Havdrup runder flotte 25 år  

Genbrugsbutik i Havdrup runder flotte 25 år

Danmission Genbrug i stationsbygningen i Havdrup fejrer 25-års jubilæum mandag 11. oktober med gode tilbud og overraskelser.

Eventyret om Danmissions genbrugsbutik, der i dag har til huse i Havdrups tidligere stationsbygning, begyndte for mere end 25 år siden med, at en lille flok dedikerede Havdrup-borgere, havde lyst til at gøre en forskel.

Det fortæller Agnethe Hald, der er frivillig butiksleder:

“Vi var nogle stykker, der stak hovederne sammen og lavede forskelligt håndarbejde, som vi solgte på Torvet om lørdagen. Pengene sendte vi til velgørende formål. Det udviklede sig, og vi kom i kontakt med Kirkens Genbrug, og så startede det derfra”.

Mandag 11. oktober fejrer Agnethe Hald og butikkens øvrige frivillige det flotte jubilæum med gode tilbud og overraskelser. Alle butikkens kunder er inviteret til at komme forbi på Stationspladsen 3 i Havdrup kl. 11-16.

Genbrugsbutikken har tidligere haft lokaler ved siden af Netto i Møllemarken, men i 2010 flyttede butikken til Stationspladsen, da Netto skulle udvide deres lokaler.  I en årrække gik overskuddet fra butikken til Samvirkende Menighedsplejer, Havdrup Menighedspleje og Danmission, men i dag drives butikken udelukkende som Danmission Genbrug. Overskuddet fra butikken går til Danmissions arbejde med at styrke kirker, skabe fred og retfærdighed for mennesker og fremme bæredygtig og retfærdig forvaltning af naturens ressourcer i Asien, Afrika og Mellemøsten.

Agnethe Hald har været med i alle 25 år, og det er lysten til at gøre en forskel og samtidig være en del af et hyggeligt fællesskab, der har drevet hendes engagement gennem alle årene.

“Vi har det hyggeligt og rart sammen i butikken, og vi er meget glade og taknemmelige for den store opbakning, vi får fra vores mange stamkunder og lokale. Vi modtager mange fine donationer, stor tak for det,” lyder det fra den frivillige butiksleder.

Plads til flere på holdet

Gennem årene har der været rigtig god opbakning fra lokale frivillige til at drive den velgørende genbrugsbutik, der byder på isenkram & nips, bøger, tøj og meget mere. De frivillige står typisk i butikken 2-4 timer om ugen.

“Lige nu holder vi lukket torsdage og lørdage, så vi ønsker os meget flere frivillige, så vi igen kan åbne op de dage. Vi har opgaver med at betjene kunder, og sortere, klargøre og præsentere varer i butikken,” fortæller Agnethe Hald. Hun opfodrer interesserede til at kigge forbi butikken for at høre mere.