Genbrugsbutik runder skarpt hjørne  

Genbrugsbutik runder skarpt hjørne

Når Danmission Genbrug i Aars runder 30 år bliver det med udsalg til kunderne og en lille sammenkomst til de dedikerede frivillige.

På trods af at der i Aars er ind til flere steder for kunderne at gøre genbrugsfund, så melder Danmission Genbrug, der nu har haft adresse i byen i hele 30 år, om travlhed og et stort og vedholdende engagement fra butikkens 50 frivillige.  

Derfor er det også helt på sin plads, at både butikkens frivillige og kunderne bliver fejret, når butikken torsdag 20. august holder 30-års fødselsdag. Kunderne kan se frem til 30 % på alle varer fra 20. til 26. august, og de frivillige inviteres til en lille sammenkomst. 

Det fortæller Jens Langgård, der er formand for butikken. 

“Havde det ikke været for situationen med corona, havde vi selvfølgelig også inviteret vores mange trofaste kunder til en festlig markering, men nu må vi gøre det på den her måde”. 

Travlhed og trofaste kunder

Butikken har ligesom Danmissions 71 andre genbrugsbutikker haft en forrygende genåbningsperiode efter corona-nedlukningen. Butikken har med sine i alt 500 kvadratmeter plads til et stort udvalg af genbrugsguld, og det har aldrig været et problem at fylde den med varer. 

“Vi får rigtig mange fine donationer indleveret, som vi så kan sælge i butikken til gavn for det arbejde Danmission står bag ude i verden”, siger Jens Langgård med henvisning til den hjælp som den folkekirkelige organisation yder i samarbejde med lokale samarbejdspartnere i Asien, Afrika, Mellemøsten og Danmark. 

“Vi er meget glade for den store opbakning, der er fra lokale til både at indlevere brugte ting og til at handle i vores butik”. 

Jens Langgård har været frivillig i butikken i ni år, og har dermed som mange andre af butikkens frivillige været engageret i en årrække.

“Vi har det godt sammen, vi behandler hinanden og vores kunder ordentlig. Det tror jeg, er årsagen til, at det går vores butik godt, og at vi har så mange glade frivillige. Vi står selvfølgelig altid klar til at invitere nye frivillige inden for, hvis man har lyst til at yde en indsats for en god sag”.