Genbrugsbutik takker af og inviterer til ophørsudsalg  

Genbrugsbutik takker af og inviterer til ophørsudsalg

Danmissions genbrugsbutik i Kvaglund Centret i Esbjerg har sidste åbningsdag 13. august og holder ophørsudsalg med 50% på alle varer 1.- 13. august.

Efter at have drevet genbrugsbutik i området i 23 år er det med ærgrelse, at Danmission må lukke Danmission Genbrug Kvaglund på grund af mangel på kunder og dermed omsætning.  

Det fortæller udviklingskonsulent i Danmission Genbrug, Linda Gamst Josefsen:  

“Vi har en fin og stor butik, men der er simpelthen for få kunder i det daglige, og det skyldes nok beliggenheden i Kvaglund Centret, der ikke tiltrækker så mange handlende,” siger hun og uddyber:  

“Med forskellige tiltag har vi gennem et stykke tid forsøgt at skabe større opmærksomhed omkring butikken og tiltrække flere kunder, men det har ikke haft særlig vidtrækkende effekt”. 

Derfor er det besluttet at lukke butikken, der blev etableret i 1999. Gennem årene har butikken ligget på forskellige adresser i Kvaglund Centret, og butikken var sammen med en genbrugsbutik i Sædding indtil 2016 en delebutik mellem Mission Afrika og Danmission. Butikken i Sædding overgik i 2016 til kun at være ejet af Mission Afrika, mens butikken i Kvaglund overgik til Danmission. De to butikker har fortsat et godt samarbejde og har fx haft fælles varebil. 

I 2016 flyttede Danmission Genbrug i Kvaglund ind i nye lokale i Kvaglund Centret. En lokal børnehave hjalp med at klippe snoren.

Tak for den store opbakning 

Det var en tidligere præst i Kvaglund Kirke, der sammen med kirkens menighedsråds-formand, tog initiativ til at åbne genbrugsbutikken i Kvaglund. Gennem alle årene har en gruppe dedikerede frivillige lagt mange arbejdstimer i butikken. Og med de frivilliges store indsats og opbakning fra lokalmiljøet har butikken været med til at sende midler til Danmissions projekter for fx krigsramte børn i Syrien, fattige kvinder i Tanzania og beskyttelse af truet regnskov i Cambodja.    

“Stor tak til alle de lokale, der har bakket op om butikken. Og stor tak til alle de frivillige, der er mødt op til deres vagter og har fået hjulene til at snurre. Her er opstået venskaber og gode relationer til lokalmiljøet,” siger Linda Gamst Josefsen og pointerer: 

 “En stor del af områdets borgere har udgjort butikkens faste kundekreds gennem mange år. Det skaber relationer til stor glæde for både kunder og butikkens frivillige medarbejdere, der har nydt den regelmæssige kontakt,” siger Linda Gamst Josefsen.  

Genbrugsbutikken har altid haft en tæt tilknytning til Kvaglund Kirke, hvor der har været samarbejdet med både præst, sognemedhjælper og særlige tiltag for konfirmander. Ligesom kirken i alle årene altid har støttet Danmission og butikken i særdeleshed.  

Desuden har butikken støttet op om foreningen Elsk Kvaglund og har fx lagt lokaler til sønderjysk kaffebord og andre tiltag til glæde for beboere i Kvaglund. Butikken har også deltaget i Kvaglund Dage, hvor butikken gennem flere år har stillet an med fiskedam til stor glæde for områdets børn. 

Butikken runder af med 14 dages ophørsudsalg i perioden 1. – 13. august, hvor der vil være 50% på alt. Det vil også være en god anledning for kunder til at komme forbi og sige tak for denne gang.  

“Vi håber, mange vil kigge ind og give butikkens frivillige et kram med et ønske om alt det bedste og tak for nu – for det fortjener de,” slutter Linda Gamst Josefsen.