Genbrugsbutikker er åbne eller tæt på genåbning - men mangler hænder

Genbrugsbutikker er åbne eller tæt på genåbning - men mangler hænder

Størstedelen af de frivillige kræfter i Danmissions genbrugsbutikker er ældre i coronarisiko-gruppen, og derfor er der brug for nye frivillige kræfter til at hjælpe med genåbningen.

Danmissions 72 genbrugsbutikker er helt afgørende for, at Danmission kan hjælpe verdens fattige og udsatte børn og voksne. Derfor er det også en glædelig nyhed, at 30 af Danmissions genbrugsbutikker nu er genåbnet – og det er planen, at endnu flere genbrugsbutikker snart også kan slå dørene op for kunder igen.

Men flere af de trofaste kræfter i genbrugsbutikkerne er ældre i corona-risikozonen, og derfor mangler der frivillige til at hjælpe med både at få butikkerne genåbnet efter myndighedernes corona-regler og hjælp til at få hverdagen i butikken til at hænge sammen.

Mange har allerede meldt sig som corona-frivillig – og er allerede i fuld gang i butikkerne. Nogle klargør  butikkerne, nogle sorterer varer, nogle hjælper med rengøring, nogle betjener kunder osv.,

En af dem, der har meldt sig som corona-frivillig er Andrea Dyhr. Hun er nu frivillig i Danmission Genbrug i Husum, hvor hun bl.a. skal sætte skub under salget af vintage-tøj på det sociale medie Instagram.

Se video med Andrea Dyhr her

Bliv corona-frivillig

Meld dig: Der er der behov for flere hænder. Der er især brug for unge eller yngre mennesker, der ikke er i risikogruppen – og som vil give et nap med for at få genbrugsbutikkerne til at atter at kunne sælge vores populære genbrugsvarer.

Tidsperspektivet: Vores nye frivillige skal først og fremmest hjælpe til i en kortere tidsrum, indtil butikkerne er oppe på normal drift igen – men man er naturligvis velkommen til at blive ”hængende” som frivillige endnu længere, hvis man bliver bidt af genbrugsarbejdet.

Forskellige opgaver venter: Det er et væld af blandende opgaver, der skal løses: vareopfyldning, sortering, kassebetjening, kørsel af varer og affald m.m.

Meld dig til her: coronafrivillig.dk

Læs mere om genåbningen af butikkerne her

FØLGENDE BUTIKKER ER GENÅBNET:

Danmission Genbrug Svenstrup

Danmission Genbrug HjørringDanmission Genbrug Skive

Danmission Genbrug Nørresundby

Danmission Genbrug Egå

Danmission Genbrugsland Holstebro

Danmission Genbrug Kvaglund, Esbjerg

Danmission Genbrug Ringkøbing

Danmission Genbrug Silkeborg

Danmission Genbrug Tarm

Fyn:

Danmission Genbrug Faaborg

Danmission Genbrug Middelfart

Sjælland:

Danmission Genbrug Espergærde

Danmission Genbrug Ringsted

Danmission Genbrug Roskilde – Københavnsvej

Danmission Genbrug Køge

Danmission Genbrug Osted

Tilmelding: På hjemmesiden coronafrivillig.dk

Læs mere om genåbningen af butikkerne her