Genbrugsbutikker holder Green Days som modsvar til forbrugerfesten Black Friday   

Genbrugsbutikker holder Green Days som modsvar til forbrugerfesten Black Friday

Skift de ny-og masseproducerede varer ud med genbrugskøb. Sådan lyder opfordringen fra Danmission Genbrug. Flere af organisationens genbrugsbutikker holder Green Days for at få endnu flere til at vælge genbrug i en af årets største shoppeuger.

Det amerikanske shopping-fænomen Black Friday, der traditionelt indleder begyndelsen på julesalget og som falder sidste fredag i november, har for alvor vundet indpas hos de danske forbrugere. Faktisk i en sådan grad, at flere og flere butikker har udvidet Black Friday til Black Week. 

Hos Danmission Genbrug opfordrer vi i stedet kunderne til at gå efter mere bæredygtige og billigere alternativer til de ny-og masseproducerede varer i en af årets største shoppe-uger. Derfor vil man i flere af Danmissions genbrugsbutikker blive mødt af grønne vinduesudsmykninger og i nogle butikker gode tilbud fra mandag 22. november og til og med fredag 26. november, når butikkerne holder Green Days.

Det fortæller Jannie Zillig, der er leder af Danmission Genbrug & Salg.  

“Vi slår et slag for, at endnu flere får lyst til at shoppe genbrug. Vi har valgt at gå imod strømmen og tilbyder et bæredygtigt, klimavenligt og billigere alternativ til at købe nyproducerede ting. Det tror vi på vil vække genhør hos mange – især i de her tider, hvor mange har brug for at få pengene til at række længere,” siger hun.  

I Danmission Genbrug i Skanderborg har man valgt at invitere kunderne til grønne Green Days i stedet for at holde Black Week eller Black Friday, som mange af byens detailbutikker. Det fortæller Anne Marie Madsen, der er frivillig butiksleder. 

”Vi vil gerne opfordre kunderne til at købe genbrug frem for nyproducerede varer på Black Friday. Vi ved, at produktion af fx nyt tøj, er noget af det, der belaster vores klima allermest. Green Days er i tråd med det som genbrugsbutikker står for: nemlig at reducere forbruget for at beskytte miljøet”.

De grønne varer bliver fundet frem i Skanderborg-butikken.

Grøn hjertesag 

For Danmission Genbrug er det at tage vare på vores fælles miljø og klima blevet en grøn hjertesag, der går helt i tråd med den folkekirkelige organisations indsats for at værne om naturens ressourcer, så de bliver forvaltet på den bedst mulige måde. Det gør organisationen fx gennem et skovbeskyttelsesprojekt i Cambodja.  

“For os er det nærliggende at bruge vores Green Days til at sætte fokus på bæredygtighed, genbrug og medmenneskelighed. Når man støtter sin lokale genbrugsbutik, er man samtidig med til at sikre, at det lokale butiksliv holdes i live og forsætter med at være et vigtigt socialt samlingspunkt for de frivilligt engagerede. Samtidig går overskuddet fra genbrugsbutikken til en indsats for både natur og mennesker ude i verden, der har brug for vores støtte,” siger Jannie Zillig.