Genbrugsguld i Frederikshavn

Flotte og ældre glansbilleder fra en svunden tid er dukket op i Frederikshavn. Flere af dem med royalt motiv fra 1940-1950

Borgerne i Frederikshavn er rigtig flinke til at tænke på Danmission Genbrug når de rydder op. Det sker derfor ofte at der dukker ekstra flot genbrugsguld op fra kasserne.

Denne gang var det ca. 30 ark glasbilleder med forskellige royale motiver og nogle med tidens mest ”moderne” transportmidler og selvfølgelig ark med tjenestemænd i deres flotteste uniformer.

De frivillige i butikken var med det samme overbevist om, at de havde fået lidt ekstra guld ind i butikken. Det gik heller ikke længe inden arkene var solgt til, hvad der svarer til en hel dags omsætning i butikken.

Brita der er frivillig daglig koordinator er ekstra glad for, at de lykkedes at glæde en samler med de flotte glasbilleder og ikke mindst samtidig få ekstra indtjening til Danmissions arbejde.

Glasbillederne er alle trykt hos Adolph Holst A/S der var en dansk papirvarefabrik og litografisk trykkeri beliggende i Aalborg. Adolph Holst A/S blev grundlagt helt tilbage i 1887 og eksisterede op til 60’erne hvor den ophørte.

I sin storhedstid var der op til 200 medarbejdere på virksomheden. De modtagne ark er formentligt tegnet af Ebba Schultz der var niece til datidens direktør.