Genbrugsmøbler forvandlet til unik designstol 

Genbrugsmøbler forvandlet til unik designstol

En efterskoleelev og en dedikeret underviser med gode forbindelser til Danmission Genbrug i Tarm har ved fælles hjælp givet brugte bøgestole nyt liv som unik designstol.

Da én af Niels Najbjergs efterskoleelever kom med en skitse af en stol, hun selv havde tænkt og designet stod det ham straks klart, at her var en udfordring for både underviser og elev. 

Emma Brødsgaard, elev fra Blåkilde Efterskole, hvor Niels Najbjerg underviser i håndværk og trædesign var klar til at bruge en temauge på at gøre sin stoledrøm til virkelighed. Emma Brødsgaard ville gerne lave stolen i bøgetræ, og det fik Niels Najbjerg til at tænke på de tre spisebordsstole i bøgetræ med ret høje rundstokke i ryggen, som han i kraft af sit frivillige virke som formand for Danmission Genbrug i Tarm, vidste stod i butikken.  

Stolene og et sofabord i bøgetræ blev også købt, og så var efterskoleeleven klar til at skille møbler ad for at starte på sin stol. Sofabordet blev skåret op til sæde og lange tynde lister, som blev limet sammen til den store ring på stolen. To af stolene måtte ”pelses”, for at der var rundstokke og ben nok til den nye stol. 

Det krævede mange timers arbejde at forvandle, hvad Niels Najbjerg betegner som “godt tørt møbeltræ, købt i genbrug” til en unik designstol.  

Opfordringen til Danmissions andre genbrugsbutikker fra Niels Najbjerg er klar:  

“Har I sofaborde, spiseborde eller reoler i massivt træ, som er på vej til stort brændbart – så gem bordpladen, og se om I kan få en aftale med en skole, efterskole, højskole eller private hobbyfolk, om de er interesseret noget genbrugstræ, som faktisk er bedre end nyt. Det skal bare lige igennem en sav, høvl og lidt sandpapir”. 

Stor tak til Niels Najbjerg for at sende tekst og fotos af stole-projektet. Har du en god historie fra din butik?

Så send den til journalist Kirstine Skovhøj på ksk@danmission.dk