Genbrugsnørd er ny udviklingskonsulent i Danmission Genbrug

For Astrid Skou Nyeng, der er ny udviklingskonsulent for Danmissions genbrugsbutikker på Fyn og i Sønderjylland, er genbrug en livsstil, hun nu også skal beskæftige sig med i sit arbejdsliv.

41-årige Astrid Skou Nyeng betegner sig selv som én af Danmarks største genbrugsnørder. Hendes store hobby er at lede efter genbrugsfund i landets genbrugsbutikker. En hobby, hun nu også kan beskæftige sig med professionelt. Astrid Skou Nyeng er til genbrug fremfor forbrug.

“Jeg kører gerne langt efter en god genbrugsbutik, og i vores familie er det en fast del af vores ferie, hvor end vi er, at vi skal lede efter gode genbrugsbutikker. Så jeg har efterhånden set en del, og glæder mig meget til at hjælpe og inspirere de frivillige ude i butikkerne”, siger Astrid Skou Nyeng.

Astrid Skou Nyeng har ikke blot interesse for genbrug, hun har også stor faglig erfaring med projektledelse, drift og servicekvalitet, rekruttering og er uddannet eksamineret coach med speciale i organisationer. Alle kompetencer som bliver bragt i spil, når hun som udviklingskonsulent for ni genbrugsbutikker på Fyn og i Sønderjylland skal inspirere og støtte de frivillige i udviklingen af butikkerne, den daglige drift, markedsføring og rekruttering af nye frivillige.

Hun har arbejdet med drift og salg igennem store dele af sit arbejdsliv og har også arbejdet med frivillighed og engagement bl.a. på Syddansk Universitet, i et formidlingsprojekt i Danmarks Radio og som frivillig hos Ungdommens Røde Kors.

Hun har en kandidatgrad i Kommunikation fra Roskilde Universitet og har forladt et job som specialkonsulent ved Syddansk Universitet i Odense for at blive ny udviklingskonsulent for Danmissions genbrugsbutikker.

Astrid Skou Nyeng, der bor med sin mand og to piger på 9 og 12 år i Middelfart, har allerede været rundt og møde de frivillige, der står for den daglige drift i de butikker, som hun nu er blevet konsulent for. Hun ser frem til et udbytterigt samarbejde med de frivillige og til at være en del af det vigtige arbejde med at udvikle Danmissions genbrugsbutikker.

“Vi befinder os i en tid, hvor der er en stor bevidsthed om bæredygtighed, miljø og fælles ansvar for vores klode. Det er en gylden mulighed for, at vores genbrugsbutikker kan tiltrække endnu flere kunder, der vil støtte en god sag og passe godt på miljøet”, siger Astrid Skou Nyeng.

For hende handler genbrug ikke bare om at gøre et godt fund til en fornuftig pris, men i ligeså høj grad også om at være med til at give genbrugstanken videre til sine børn og medmennesker.

“Der ligger en kæmpe værdi i det at give videre. At kunne aflevere sine brugte ting et sted, hvor andre kan give dem nyt liv, hvor mine børn kan vide, at deres legetøj kommer videre til andre børn, og hvor det, vi ikke længere har brug for, gør gavn på ny. Den tankegang vil jeg gerne være med til, at vi får sat endnu mere fokus på ude i genbrugsbutikkerne”.

FAKTA:

Astrid Skou Nyeng er udviklingskonsulent for genbrugsbutikkerne i Fåborg, Hårslev, Ringe, Svendborg, Middelfart, Thriges Plads i Odense, Vindegade i Odense, Haderslev, Vojens.

Find din nærmeste genbrugsbutik – klik her

Er kandidat i Kommunikation og bacherlor i Pædagogik og Uddannelsesstudier fra Roskilde Universitet.

Står bag Instagram-profilen retrodesign_fyn