"Her er frihed og fleksibilitet"

"Her er frihed og fleksibilitet"

FRIVILLIG I DANMISISON GENBRUG 58-årige Linda Nielsen har stort behov for ro og tryghed for at komme på fode igen efter et voldeligt overfald. Det har hun fundet ved tøjsorteringsbordet.

kirstine,  

Linda Nielsen, 58 år, frivillig i Danmission Genbrug i Vejle:

Hvorfor er du frivillig?

”Jeg startede her i praktik som en del af et kommunalt ressourceforløb for snart tre år siden. Jeg havde været sygemeldt et par år efter, at jeg var blevet overfaldet, mens jeg var på job som social-og sundhedshjælper. Overfaldet gjorde, at jeg udviklede angst, depression og posttraumatisk stress. Det var svært for mig at være her i begyndelsen, men det gik langsomt fremad. Jeg startede med at stå her og sortere tøj, og jeg har ikke kunne slippe det. Så efter at min praktikperiode sluttede, så besluttede jeg mig at blive her i butikken som frivillig et par gange om ugen”.

Hvad får du ud af at være frivillig?

”Her er frihed og fleksibilitet. Jeg kan tage en pause lige, når jeg vil. Det er tit, jeg lige har brug for at gå ud og få lidt luft, og det kan jeg bare gøre her uden, at der er nogen, der stiller spørgsmålstegn ved det. Det kan man ikke på en almindelig arbejdsplads.

Hvad er det særlige ved fællesskabet i jeres butik?

”Folk brænder for at være her. Der er sådan en ro over det her sted. Her er ingen fordomme, men plads til forskelligheder. Her er plads til én som mig, vi har også en frivillig, der er transkønnet, og vi har nogle, der afsoner med fodlænke, og som kommer her og hjælper til som en del af deres dom. Her deler vi både vores livshistorier og snakker, om hvad der sker ude i samfundet. Vi lærer hinanden godt at kende, mens vi står her og sorterer tøj”.

Kunne du tænke dig at blive frivillig i en af Danmissions genbrugsbutikker, eller kender du én, der kunne?

Så læs mere – klik her

URL: https://genbrug.danmission.dk/blog/her-er-frihed-og-fleksibilitet/