Hyldest til frivillige og glædeligt gensyn

Hyldest til frivillige og glædeligt gensyn

Der var stor anerkendelse og gensynsglæde, da udviklingsminister Flemming Møller Mortensen besøgte Danmissions genbrugsbutik i Herning. Her hyldede han de frivillige og genså tidligere missionær Janne Garder.

kirstine,  

Den danske udviklingsminister, der står i spidsen for den danske udviklingshjælp, Danida, var i fredags at finde i Danmission Genbrug i Herning, hvor han havde to vigtige ærinder: Det ene var at hylde og anerkende butikkens frivillige for den store indsats, de yder i butikken. Overskuddet fra Danmissions genbrugsbutikker bliver nemlig brugt til at gøre en vigtig forskel i nogle af verdens udviklingslande. Det andet vigtige ærinde var at gense tidligere missionær for Danmission i Indien, Janne Garder, der er frivillig i genbrugsbutikken.  

Særlig anerkendelse til de frivillige 

Udviklingsministeren, der tidligere har besøgt Danmission Genbrug i Randers, overrakte et særligt bevis til butikkens frivillige. Som udviklingsminister ligger det ham meget på sinde at anerkende de frivillige, der får hjulene til at løbe rundt i de danske non profit genbrugsbutikker.  

“Det er vigtigt for mig at komme med frivillighedsbeviset til jer i dag, også fordi jeg ved, at I, der er her frivilligt, gør det af et helt rigtigt hjerte,” sagde Flemming Møller Mortensen, da han overrakte beviset til de fremmødte frivillige, der bl.a. talte butiksleder Helge Langborg. 

Udviklingskonsulent, Linda Gamst Josefsen, Danmissions generalsekretær, Kristian Sloth, leder af Danmission Genbrug, Jannie Zillig og tre af butikkens frivillige var med, da beviset blev overrakt.

“Jeres arbejdet har rykket så meget op gennem historien, og jeg er glad for vores samarbejde. I alle årene har jeres organisation stået stærkt,” udtrykte ministeren. Han mener, at det er takket være de frivilliges indsats, at veldrevne danske genbrugsbutikker kan medvirke til opnåelsen af FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling, understøtte livredende arbejde ude i verden, samt bidrage til realiseringen af en grøn og cirkulær økonomi. 

Artiklen fortsætter efter videoen

Glædeligt gensyn 

Ministerens andet vigtige ærinde under besøget var at gense missionær Janne Garder, der i dag slår sine folder som frivillig i butikken.  

Da Flemming Møller Mortensen i 1992 arbejdede som sygeplejerske på et hospital for spedalske i Tamil Nadu i Indien var Janne Garder missionær for Danmission i landet, hvor hun var leder af kostskolen Siloam i det sydlige Indien.

Det var Janne Garder som udviklingsministeren opsøgte og fik gode råd af, når han havde brug for det under arbejdet som sygeplejerske i Indien. Udlændinge blev nærmest betragtet som orakler, og der var mange forventninger at leve op.   

“Du hjalp mig så meget. Der blev lagt et stort ansvar på mig, og alt hvad der kom ud af min mund, var lovord,” udtalte Flemming Møller Mortensen til Herning Folkeblad under gensynet.  

Janne Garder var missionær i hele 35 år, og da hun vendte hjem til Danmark i 2003 blev hun frivillig i genbrugsbutikken: ”Jeg står ved kassen – det er en dejlig livline til livet, “ fortalte den 80-årige Janne Garder til Herning Folkeblad.  

FOTO: Søren Kjeldgaard

URL: https://genbrug.danmission.dk/blog/hyldest-til-frivillige-og-glaedeligt-gensyn/