“Jeg kunne slet ikke lade være”

For den 25-årige influencer Pernille Moesgaard Nielsen er genbrug en hjertesag. Så da hun hørte, at hendes lokale genbrugsbutik akut manglede frivillige, sprang hun til.

Pernille Moesgaard Nielsen, der er kandidatstuderende ved Syddansk Universitet og såkaldt influencer, har haft et særligt hjerte fra genbrug og lever efter et særligt dogme om kun at købe tøj og ting til hjemmet i genbrug.  

Derfor kunne hun heller ikke lade være med at engagere sig, da hun hørte, at Danmissions store genbrugsbutik på Thriges Plads midt i Odense akut manglede nye kræfter, fordi mange af de sædvanlige frivillige er i den særlige coronarisiko-gruppe og må blive hjemme:  

“Jeg kunne slet ikke lade være med at melde mig! Jeg synes, det er en rigtig fed mulighed for at være med til at bygge noget op med Danmission Genbrug på InstagramJeg kan bidrage med min viden og samtidig støtte en god sag – både vores fælles klima og de mennesker, der får hjælp med overskuddet fra genbrugsbutikken”.  

Pernille Moesgaard Nielsen, der er opvokset i henholdsvis Vildbjerg og Thye, men har boet i Odense gennem sin studietid, står bag to populære profiler på Instagram med fokus på genbrug, klimabevidsthed og bæredygtighed. Hun studerer web-kommunikation og formidling på Syddansk Universitet og som frivillige for Danmission med ansvar for en Instagram-profil for organisationens to butikker i Odense får hun rig mulighed for at afprøve forskellige virkemidler:  

“Jeg får mulighed for at sætte min faglighed i spil og få prøvet alle mulige teknikker og forskellige såkaldte kanalstrategier af – det er synes jeg er fedt!”.   

Pernille Moesgaard Nielsen kommer i butikken en gang om ugen, hvor hun tager sig af kundebetjening og tager billeder og laver opslag til Instagram.  

“Det er rigtig sjovt og lærerigt at ekspedere kunder og kunne følge med i, at hvad kunderne godt kan lide. Inden jeg begyndte, var jeg overbevist, om at det primært er unge som mig selv, der handler i genbrug. Men jeg kan jo se nu, at faktisk alle aldersgrupper er repræsenteret,” fortæller hun og fortsætter:  

Det er hyggeligt at stå bag kassen med de rutinerede damer, der har været der i 15 år. Jeg har også lært andre yngre frivillige at kende. Vi har fx to helt unge, der går i folkeskole. I det hele taget har jeg fundet ud af, at de helt unge er meget bevidste om bæredygtighed og klima. 

FOTO: Maja Kongegaard Bramm 

FØLG PERNILLE PÅ INSTAGRAM:  

Pernillemoes_thrift 

danmissiongenbrugodense