Käthe hjælper nye frivillige på plads

Käthe hjælper nye frivillige på plads

Under corona-krisen har flere nye frivillige meldt sig under genbrugs-fanerne i Danmission Genbrug på Kongelundsvej. For Käthe Christensen er det både givende og sjovt at tage imod nye frivillige

kirstine,  

“Hej!”, lyder det imødekommende fra Käthe hver gang en ny kunde træder ind i genbrugsbutikken på Kongelundsvej. Käthe Christensen er butikkens særlige velkomst-frivillige, der sørger for at tage godt imod nye frivillige, og hun holder af at bevæge sig rundt i butikken og sørge for at både kunder og frivillige befinder sig godt.  

Da hun for syv år siden gik på efterløn, var hendes plan egentlig at engagere sig i frivilligt arbejde, der havde med børn at gøre, men det nåede hun ikke, for hun faldt over en interessant annonce i avisen. 

Butikken her skulle åbne, og der var brug for folk. Det synes jeg lød meget sjovt at være med til, og så er det ikke sådan at slippe igen,” siger Käthe Christensen, hvis mand Poul også er frivillig i butikken.   

Da hun gik på efterløn, forlod hun et langt arbejdsliv som servicemedarbejder i Lægeforeningen.  

“Jeg har erfaring med service og organisering af personale fra mit arbejdsliv. Som butikkens velkomst-frivillig, der søger for at tage godt imod nye og introducere dem til arbejdet, kan jeg både bruge mine faglige kompetencer og personlige egenskaber”.  

MELD DIG SOM FRIVILLIG – KLIK HER 

For Käthe Christensen er det både givende og sjovt at tage imod nye frivillige:  

“Det er vigtigt, at man som ny frivillig får en god og positiv opstartsperiode, så man som ny føler sig sat godt i gang og kommer til at lave lige det, man brænder for”.   

Selv ved hun lige præcis, hvad det er, hun brænder for som frivillig:  

“Jeg bliver livsglad af at være en del af holdet i butikken, og kommer i kontakt med mennesker, jeg ellers ikke ville have mødt. Jeg glæder mig altid til jeg skal hen i butikken, vi er hinandens gode kollegaer – og mere end det – vi kan læsse af ved hinanden, dele sorger og glæder og er gode til at følge op på hinanden,” siger Käthe Christensen.  

Alle er gode til noget 

Käthe Christensen har en helt særlig plan for, hvordan hun tager imod nye frivillige: Et varmt velkommen, rundvisning i butikken, en kop kaffe og introduktion til dagligdagen i butikken og information om de sociale arrangementer for de frivillige som sommerfest og julefrokost 

“Som ny frivillig skal man arbejde som det passer en bedst – både i forhold til pauser og arbejdsopgaver. Man skal komme til at føle, at det er ens butik og have lov at sætte sit præg. Hos os gør vi meget ud af, at alle må komme med ideer, og det er et fælles ansvar, at vi altid behandler kunderne godt,” siger hun og uddyber:”Det her er ikke en traditionel arbejdspladsher er der tid og plads til hygge, fællesskab og kaffepauser – og vi laver tit pjat og gas til hinanden. 

Og hvad er det så der gør, at butikkens velkomst-frivillige er så glad for netop at have fået den tjans?  

“Jeg godt lide at få nye til at falde godt til og få dem hjulpet på plads. Alle er gode til noget, og her har vi mulighed for, at man for afprøvet, hvad man er god til, og hvad der giver én energi”.  

FAKTA:  

Overskuddet fra Danmission Genbrug går til at hjælpe fattige og udsatte i Afrika, Asien, Mellemøsten og Danmark. Danmission driver 72 genbrugsbutikker fordelt over hele landet. Under coronakrisen har mange nye meldt sig som frivillige for at give en hånd med i de butikker, hvor de sædvanlige frivillige har måtte blive hjemme, fordi de er i den særlige risikogruppe  

URL: https://genbrug.danmission.dk/blog/kathe-hjaelper-nye-frivillige-paa-plads/