Kom ind og vær med

Kom ind og vær med

Som frivillig i Danmission Genbrug gør du noget godt - ikke alene for dig selv - men også for dine medmennesker i fattigere dele af verden og for miljøet. Danmission Genbrug på Københavnsvej i Roskilde inviterer for anden gang i år til Åbent Hus for nye frivillige.

lise,  

Den tidligere snedker og tømrer Preben Andersen slår ud med armene.

”Alt hernede er genbrug,” siger han stolt og klapper kærligt på det tre meter lange træbord, han står lænet op ad.

”Ja, selv arbejdsbordet her bankede vi sammen af de materialer, som vores vareelevator blev leveret i,” fortæller han og peger over mod elevatoren i den anden ende af det 70 m2 store kælderlokale. I samme bevægelse gør han opmærksom på samlingen af elektrisk værktøj og rækkerne af skruetrækkere, save og svensknøgler, der hænger med lige store mellemrum på væggen. Ingenting er købt fra ny.

Preben Andersen har svært ved at skjule sin tilfredshed med det 100 procent genbrugsskabte kælderværksted i Danmissions 2-etagers genbrugsbutik på Københavnsvej i Roskilde, hvor han arbejder frivilligt hver onsdag. Hans kollega Torben Jensen er ligeså begejstret og kvitterer for den passionerede præsentation ved at dunke Preben let i ryggen og give ham et knus. De griner begge og konstaterer, at der heller ikke mangler kærlighed i kælderen.

Scenen er taget fra en artikel i Danmissions Magasin, der i juni bragte en artikel fra genbrugsbutikken på Københavnsvej i Roskilde.

Vær med

Sammen med butikkens øvrige, frivillige medarbejdere var Preben og Torben mødt op for at vise mulige nye kollegaer rundt på de i alt 584 m2. De havde sat kaffe og kage frem, hængt plakater i vinduerne og fordelt flyers mellem møbler og tøjstativer i butikkens stueetage og på 1.sal.

”Vær med!” lød teksten på kampagnematerialerne, der opfordrede andre til at tage del i det frivillige arbejdsfællesskab.

Henover sommeren har Preben og Torben fået en række nye kollegaer. Men de kan statdig bruge flere hænder – og det gælder både de kvindelige og de mandlige, unge som ældre.

I morgen onsdag d. 25, oktober gør de det igen. Sætter kaffe over og byder indenfor. Alle er velkomne fra kl.14.00

Københavnsvej 73.

 

URL: https://genbrug.danmission.dk/blog/kom-ind-og-vaer-med/