Kom og mød Kirsten, Birgit og Birgit

Der er travlt i Danmission Genbrug i Køge, og butikken byder derfor nye frivillige ind i fællesskabet.

Med åbne arme, smittende smil og højt energiniveau tager tre kvindelige butiksledere imod bag disken i Danmission Genbrug i Køge.

Her er der højt til loftet, kaffe på kanden, sirlige systemer, en velordnet bogafdeling og dedikerede frivillige. Det er de tre frivillige kvindelige butiksledere, Kirsten Jakobsen, Birgit Petersen og Birgit Hansen, der står for den daglige drift af den 1200 kvadratmeter store Danmission Genbrug, der ligger på Galoche Alle 7 i Den Hvide By i Køge.

” Her hos os går vi meget op i det hyggelige samvær, vi sætter stor pris på den glæde, der opstår ved at være sammen om at gøre en forskel for andre”, siger Birgit Hansen, der tre gange om ugen er at finde i butikken.

For de frivillige i butikken er fællesskabet altafgørende, og det at de samtidig er med til at gøre en mærkbar forskel for fattige og udsatte i Asien, Afrika og Mellemøsten og Danmark, som den folkekirkelige organisation Danmission støtter, er bare en ekstra glæde.

” Sidste måned solgte vi varer for 90.000 kroner, det er dette års rekord. Det er bare fantastisk, men vi knokler også,” siger en smilende Kirsten Jakobsen, der er frivillig i butikken en til to dage om ugen.

Butikkens opskrift på succes er en god blanding af gode butiksforhold, vedholdende stamkunder og engagerede frivillige, mener Birgit Petersen, der har været med på holdet af frivillige, siden butikken åbnede for snart tre år siden.

Ingen genbrugslugt

” Vi har en stor flot butik, og her lugter absolut ikke af genbrug. Her er luft og plads, vi er en moderne genbrugsbutik med gode ting og gode priser. Vores bogafdeling er noget særligt, den er meget overskuelig, og man får næsten oplevelsen af at træde ind i en boghandel,” mener Birgit Petersen.

Butikkens succes betyder, at der er brug for flere frivillige

Derfor byder de nuværende frivillige nye indenfor og inviterer til Åbent Hus onsdag den 26. september kl. 14-16.

Her kan man drikke en kop kaffe og høre, om hvordan det er at blive en del af holdet. Lige nu mangler butikken frivillige chauffører, og en der har lyst til at stryge tøj, men det er altid muligt at finde en opgave, der passer den frivillige.

” Her i butikken går vi meget op i at den frivillige selv bestemmer, hvor meget man har lyst til at komme, og hvad man vil lave. For mig er det meget givende at have kundekontakt, vi har mange stamkunder, som jeg har fået et tæt forhold til. Andre frivillige vil måske hellere ordne møbler, sortere sko og tøj eller noget helt tredje,” siger Birgit Hansen.

Hendes to kollegaer nikker samstemmende: ” Det gode ved at engagere sig kan også være, at man får en grund til at komme lidt ud.

Her er der socialt samvær, og vi har det hyggeligt med hinanden.

Det vigtigste for os er, at her hos os, er der en plads til alle. Man kan bruge det man nu er særlig god til og udleve ens hobby. Vi har fx én, der polstrer møbler, fordi det er hans store interesse”, forklarer Birgit Petersen.

Overskuddet fra salget i butikken går til Danmissions velgørende arbejde i ind-og udland. Danmission støtter fx en syskole på Zanzibar, der uddanner kristne og muslimske kvinder, så de på sigt kan forsørge sig selv. Herhjemme driver Danmission bl. a. Mødestedet på Vesterbro i København til fordel for flygtninge og indvandrere.

SE VIDEO MED KIRSTEN, BIRGIT & BIRGIT