Nordjyllands største genbrugsvarehus fylder otte år og går i grønt!

Når Danmission Genbrug i Svenstrup runder otte år i uge 40, bliver det markeret med en særlig fødselsdagsuge med fokus på grønne genbrugskøb og flotte tilbud.

Den 4. oktober er det præcis otte år siden, at Nordjyllands største genbrugsvarehus i Svenstrup slog dørene op til hele 1700 kvadratmeter butik spækket med genbrugsfund.  

Den flotte fødselsdag bliver fejret i hele uge 40 med 50% på alle varer (undtaget lys, muleposer og upcyclede varer) og en stribe af aktiviteter og et særligt vareudvalg med fokus på bæredygtighed og upcycling. Med andre ord, så går genbrugsbutikken i grønt hele fødselsdagsugen.  

Det fortæller Tom Sand Egeskov, der er udviklingskonsulent for butikken:  

Vi kan mærke, at vore kunder er interesserede i at passe godt på miljøet. Genbrug handler ikke længere kun om at finde unikke ting til små priser, men også om at undgå at købe nyproducerede varer. 

Derfor præsenteres der i den grønne fødselsdagsuge en særlig re-designet tøjkollektion, der er syet af sengetøj og linned. 

Fredag 8. oktober kl. 11-13 vil der åbent re-design-værksted, hvor man se, hvordan fx sengetøj og gammelt tøj kan forvandles til nyt og spændende tøj.  

Der vil også være forskellige typer af upcyclede varer som fx opbevaringskasser, legetøj, boligtilbehør og lamper til salg i anledning af den grønne fødselsdagsuge.  

Derudover vil butikkens som altid være fyldt med lækre genbrugsfund: Møbler, lamper, isenkram, nips, tøj, sko, bøger, spil, film, musik og meget mere. Alt sammen nedsat med 50%.    

Nyt liv til gamle møbler  

I løbet af den grønne fødselsdagsuge inviteres der også til en gratis Walk-in-workshop i chalk paint onsdag 6. oktober kl. 12-17.  Tilmelding er ikke nødvendig og man kigger bare forbi. Møbelpolstrer Tina Krogh Hougaard viser, hvordan man kan give gamle, slidte og knap så kønne møbler et unikt og lækkert udtryk med den særlige maling. Der vil også være endnu en “grøn overraskelse” i løbet af fødselsdagsugen, for mere information følg med på butikkens Facebookside og Instagram 

Hyggeligt fællesskab i en populær butik  

Gennem otte år har butikkens frivillige drevet den populære butik, og der er i den grad grund til at fejre, at Danmission Genbrug i Svenstrup er en destination, som kunderne gerne kommer langvejs fra for at besøge.  

“Vi er rigtig stolte af, at vi er lykkedes med at starte en butik, som kunderne er rigtig glade for. Der skal mange frivillige kræfter til for at drive så stort et genbrugsvarehus, og vi er meget glade og taknemmelige for, at de frivillige er så engagerede,” siger Tom Sand Egeskov og fortsætter:  

“Der er altid plads til flere i fællesskabet. Netop fordi butikken er så stor, så har vi et stort udvalg af opgaver. Her er noget for enhver: Handyopgaver, sortering, præsentation af varer, ekspedition, dekoration – og har man et særligt område man interesserer sig for, som litteratur, musik, tøj, møbler eller andet, så kan man også få lov at udleve sådan en hobby”.   

Butikkens frivillige står i fødselsdagsugen klar til at fortælle interesserede, om hvordan man bliver en del af fællesskabet.