Pernille går kun i tøj fra genbrug 

Pernille går kun i tøj fra genbrug

27-årige Pernille Moesgaard er bekymret for klimaet. Derfor går hun kun i tøj, der er købt i genbrugsbutikker. På det sociale medie Instagram inspirerer hun andre til at gøre det samme.

kirstine,  

Det begyndte allerede da hun var en 8-9 år. Hun tog ofte på genbrugsjagt i diverse genbrugsbutikker sammen med sin mormor.  

“Jeg syntes, det var spændende, at mit børneværelse var fyldt med ting, der var anderledes end mine klassekammeraters. Jeg kan huske, at jeg var optaget af at køre et blåt tema på mit værelse, så mine ugepenge gik til blå nips-ting”.  

Genbrugstanken og lysten til at bringe endnu mere genbrug ind i hverdagen tog til i gymnasietiden. Pernille Moesgaard Nielsen opdagede for alvor, hvor mange penge hun kunne spare på at købe sit tøj i genbrug.  

“Jeg fandt ud af, at jeg kunne finde tøj, der var anderledes og unikt. Og for to år siden valgte jeg så at gå all-in! Jeg køber alt mit tøj i genbrug og derudover køber alt til hjemmet i genbrug. Selvfølgelig får jeg indimellem noget i gave, der er købt fra nyt, men personligt køber jeg ikke nyt”.  

Hendes motivation til kun at gå i genbrug tager afsæt i hendes bekymring for vores fælles klode. Især vil hun gerne være med til at inspirere andre til at købe tøj fra genbrug frem for masseproduceret tøj.  

“Det er særligt tøjproduktion, der forurener, og det er efterhånden blevet normen, at vi hele tiden skal gå i nyt. Året har efterhånden 52 sæsoner i stedet for fire!“ siger hun og uddyber:  

“Det er som, om at vi hele tiden skal gå i det sidste nye, ellers er vi ikke seje og smarte nok! Lad os nu hvile i det tøj, vi har på. Vi bliver nødt til at passe på vores jord og ikke bruge unødvendige ressourcer!”.  

Derfor har Pernille Moesgaard Nielsen stiftet to Instagram-profiler med fokus på genbrugsfund og klimavenlighed. På profilen “Genbrugsmester” sælger hun genbrugsfund – primært tøj, så andre kan lade hende om at lede efter de lækre genbrugsfund. Og på sin personlige profil deler hun fotos, tips og inspiration – alt sammen for at inspirere andre til at gå mere i genbrug.  

“Jeg bruger Instagram til at vise, at man sagtens kan være moderigtig, selvom man køber sit tøj og interiør til hjemmet i genbrug, siger hun og forsætter: ”Mange bliver overraskede over, at mit tøj er fra genbrug. Og nogle bliver forundrede over, at det kan være i så pæn stand og samtidig moderne. Men det kan det altså, så det er bare med at komme i gang med at gå i genbrug!”. 

 

URL: https://genbrug.danmission.dk/blog/pernille-gaar-kun-i-toej-fra-genbrug/