“Stoltheden over vores genbrugsbutikker smitter”

For 58-årige Henning Lindgren, der runder sin første måned som udviklingskonsulent for 11 af Danmissions butikker i Storkøbenhavn og på Sjælland, er det især mødet med de mange frivillige, der gør indtryk.

Henning Lindgren, der for nyligt tiltrådte som ny udviklingskonsulent i Danmission Genbrug, har på sin første månedstid i jobbet mødt et væld af frivillige, der står for den daglige drift af de 11 genbrugsbutikker, som Henning Lindgren er udviklingskonsulent for.  

“Jeg har mødt en stor begejstring og glæde over at være frivillig i vores butikker. Det er helt tydeligt at mærke, at der er stor stolthed at spore blandt de frivillige. En stolthed, der er forankret i en glæde for hinanden og for fællesskabet. En stolthed over at have fine butikker og gode varer at tilbyde kunderne. Det har gjort stort og positivt indtryk på mig at opleve alt den gode energi, der er blandt de frivillige,” siger Henning Lindgren.  

Han har i en årrække arbejdet med salg, regnskab, butiksdrift, rekruttering og kommunikation i virksomheder som Dagrofa, SuperBest og Q8. Her han fx været en vigtig spiller i opstart og implementering af supermarkedskæden MENY, arbejdet med intern kommunikation, ledelse, butiksudvikling og meget mere.   

Henning Lindgren kommer også til at trække på sin solide erfaring med at rådgive butikker om indretning, økonomi og IT, når han i tæt samarbejde med de frivillige butiksledelser og frivillige medarbejdere skal udvikle og styrke Danmissions genbrugsbutikker.  

“Det er ikke mig, der som udviklingskonsulent nu kommer ud i butikkerne og begynder at forandre en hel masse. Vi skal forandre sammen, få ideer sammen og skabe nyt sammen. Dét kræver et godt samarbejde, hvor man bliver enige om tingene,” siger Henning Lindgren.  

Gennem hele sit arbejdsliv, der begyndte som butikselev i Irma, hvor han arbejdede sig op til at blive bestyrer, har han altid arbejdet steder, hvor det handlede om at skabe resultater på bundlinjen.  

“Jeg har arbejdet steder, hvor afkastet er gået til ejere. Det er der absolut ikke noget forkert i, men jeg kunne mærke, at jeg gerne ville prøve at arbejde et sted, hvor de penge, vi tjener, går til nogle, der virkelig har brug for det. I Danmission arbejder vi alle for – både frivillige og ansatte – at gøre en forskel for nogle af verdens fattigste. Det er et vigtigt formål og meget tilfredsstillende at arbejde for så meningsfyldt en sag”.