Test dig selv – kom og bliv frivillig for én dag i genbrugsbutikken  

Test dig selv – kom og bliv frivillig for én dag i genbrugsbutikken

Det kan kræve tilløb og være svært at afgøre på forhånd, om det at gøre en frivillig forskel i lige netop en genbrugsbutik, er det rigtige match. Derfor inviterer Danmission Genbrug Niels Ebbesensgade i Aalborg nu nysgerrige til at komme og være frivillig for én dag.

Som frivillig i en genbrugsbutik kan man kun stå ved kassen, man skal være pensionist, og man skal have butikserfaring. Sådan lyder nogle af de fordomme, som de frivillige i Danmissions genbrugsbutik i Aalborg nogle gange møder. Derfor inviteres interesserede og nysgerrige til at blive “Frivillig for en dag” onsdag 17. november mellem kl. 11 og 16.    

“Vi vil rigtig gerne give dem, der er lidt usikre på, om det at være frivillig i en genbrugsbutik nu også er noget for dem, en chance for at prøve det af og få et indblik i alle de muligheder og forskellige arbejdsopgaver, der faktisk er,” siger Tom Sand Egeskov, der er udviklingskonsulent i Danmisison Genbrug.  

Afprøv butikkens kredsløb 

Hverdagen i genbrugsbutik byder på langt flere opgaver end lige dem, der er synlige for kunderne:  

“Der foregår en masse i kulisserne. En genbrugsbutik er som et kredsløb, hvor alle er afhængige af hinanden. Der er frivillige, der afhenter og bringer varer, istandsætter møbler og elektronik, sorterer tøj, spotter særlige varer, vurderer varer, hjælper med at markedsføre butikken, står for særlige arrangementer, dekorerer vinduer, gør rent, bruger deres særlige viden om fx keramik, bøger eller sølvtøj og meget mere,” siger Tom Sand Egeskov og pointerer:  

“I Danmission Genbrug gør vi en dyd ud af, at alle får mulighed for at lave lige dét, som giver dem energi. Alle talenter er velkomne – store som små. Vi vægter også, at der er fleksibilitet i forhold til tidsforbruget. Måske vil man have en ugentlig vagt af 3-4 timers varighed, måske vil man komme én gang om måneden”.  

Med særarrangementet “Frivillig for en dag” er håbet at give dem, der er usikre på om en genbrugsbutik, er det rigtige sted at lægge sine frivillige kræfter en lille smagsprøve, der forhåbentlig udvikler sig til mere.  

Frivilliges indsats kan mærkes helt i Myanmar 

Det er b.la. med midlerne fra Danmissions 68 velgørende genbrugsbutikker rundt om i Danmark, at Danmission, der er en 200-årig folkekirkelig organisation, kan gøre en vigtig forskel for fattige og udsatte ude i verden.  

“Det kan måske være svært at forestille sig, at de timer, man er frivillig i en genbrugsbutik, rent faktisk batter noget ude i verden. Men det gør det. Og der er i den grad brug for hjælp. Sammen med vores partnere ude i verden beskytter Danmission fx truet regnskov i Cambodja, driver særlige børnecentre i Syrien for traumatiserede børn, giver udsatte piger og kvinder en sy-uddannelse på Danmission syskole på Zanzibar og giver særlig støtte og opbakning til de forfulgte i Myanmar. Det kan vi, fordi vores butikker hvert år, med frivilliges hjælp, skaber et flot overskud,” siger Tom Sand Egeskov.  

 Tilmelding til “Frivillig for en dag” er ikke nødvendig. Kig forbi Danmission Genbrug på Niels Ebbesensgade 10 i Aalborg onsdag 17. november mellem kl. 11 og 16. Du får ganske uforpligtende lov til at prøve kræfter med arbejdet og være frivillig for én dag.