Ukrainske flygtninge får gavekort til Danmission Genbrug 

Ukrainske flygtninge får gavekort til Danmission Genbrug

Lokale erhvervsdrivende i Køge har i samarbejde med Danmission og Center for Dansk og Integration i Køge, indledt en fælles indsats, der skal hjælpe ukrainske flygtninge med at etablere sig.

I Køge kommune er der stor lyst til at gøre noget for de mange ukrainere, der er kommet til området. Derfor har lokale erhvervsdrivende i Køge, der er samlet i foreningen Connect Køge, fået en god idé:

Lokale virksomheder opfordres til at samle penge ind, og for de indsamlede penge købe gavekort til Danmission Genbrug. Herefter doneres de købte gavekort til de ukrainske flygtninge, der så kan gå på genbrugsindkøb.  Det er Center for Dansk og Integration, der sørger for at uddele gavekortene.

Administrerende direktør Claus Just siger:

“Vi vil gerne give de ny ankomne familier mulighed for at foretage indkøb af legetøj, børnetøj, dametøj med mere til fantastisk attraktive priser. De er på flugt fra krig, død og ødelæggelser, og de mangler udstyr til at kunne indrette sig og falde til ro i det fremmede hos os. Derfor er der akut brug for virksomhedernes hjælp”.

Til et fælles arrangement mødtes tirsdag 3. maj repræsentanter fra Connect Køge, Danmission og ansatte fra Center for Dansk og Integration i Køge samt nogle af de ukrainske flygtninge, som centret har kontakt til.

Der blev uddelt gavekort til Danmission Genbrug til en værdi af i alt kr. 25.000, som er doneret af Just Gruppen A/S. Den flotte donation muliggjorde, at i alt 50 gavekort på en værdi af kr. 500 kunne uddeles til de ukrainske flygtninge, der primært består af kvinder med børn. Familierne bor på Dan Hostel i Køge, som er i gåafstand fra butikken.

Køge er normeret til at skulle tage 1% af de flygtninge, der kommer til landet. Der er indtil videre kommet 70 flygtninge til kommunen.

Jannie Zillig, leder af Danmission Genbrug, kalder det nye samarbejde for et win-win-win-win-samarbejde:

“Virksomhederne, der vælger at være med i det her, kan gå ud og gøre en mærkbar forskel for flygtningene, der kommet til deres lokalsamfund. Det er at udvise samfundssind. Virksomhederne udviser også omtanke for miljøet ved at støtte genbrugstanken frem for at gå ud og donere ny-producerede varer. Det er at tage et bæredygtighedsansvar på sig. Derudover så hjælper vi via det fælles samarbejde de ukrainske flygtninge med at etablere sig for få midler, alt imens at overskuddet fra Danmissions genbrugsbutikker går til vores vigtige arbejde i udviklingslande i Asien, Afrika og Mellemøsten, hvor der er ufred og krig – og i den grad også brug for hjælp”.

 

Danmissions genbrugsbutik i Køge har tilbudt at holde butikken særligt åbent for de ukrainske flygtninge, så de kan gå på opdagelse sammen med deres børn og få særlig hjælp fra butikkens frivillige, hvis der er brug for det.

 

På billedet fra højre: 
Claus Just fra Just Gruppen 
Jannie Zillig fra Danmission
Mette Wigan Bode politiker og Ukraine-ansvarlig i Køge
Anne Kirstine Nøhr centerleder Center for Integration og Dansk
Allan Munch erhvervschef i Køge Connect Køge