Vellykket genåbningsfest i genbrugsbutikken i Gjerlev

For 25 år siden blev der åbnet en velgørende genbrugsbutik i byens tidligere mejeri. Nu er dørene på ny åbnet på Hadsundvej 555 i Gjerlev - denne gang til en moderne genbrugsbutik anno 2023.

Det var Karen Brunbjerg, som var dedikeret drivkraft i at få etableret genbrugsbutikken i Gjerlev i 1998, der fik æren af at klippe den røde silkesnor til den nye butik. Som en festlig krølle havde hun iført sig den selvsamme kjole, som hun bar for 25 år siden, da butikken slog dørene op første gang.  

 

Genbrugsbutikken har været savnet gennem de seneste måneder, hvor en omfattende renovering har stået på. Derfor var der også stort fremmøde til genåbningen, der fandt sted torsdag 11. maj.    

Butikken har fået nyt tag, nye vinduer, nyt loft og vægge, nye gulve, ny belysning og varerne er placeret på nye reoler og stativer. Med renoveringen er butikken forvandlet til en moderne genbrugsbutik anno 2023.  

“Butikkens frivillige har virkelig knoklet for at kunne genåbne en flot ny butik for vores kunder. Derfor er det også fantastisk at mærke den store opbakning, der er fra kunder og lokalmiljø. Stor tak fordi I handler hos os, og kommer og afleverer de gode ting, I ikke længere skal bruge. Det gør, at vi kan skabe et flot overskud til Danmissions vigtige projekter for nogle af verdens mest udsatte,” siger udviklingskonsulent Tom Sand Egeskov.  

Parkeringspladsen foran genbrugsbutikken var godt fyldt op med håbefulde genbrugsjægere, som glædede sig til at gå på jagt i den nye butik.  

Gennem hele dagen var der rigtig mange glade kunder, og salget gik over al forventning.  

“Da kassen blev gjort op på genåbningsdagen, var omsætningen, hvad der ville svare til næsten to ugers salg i den gamle butik,” siger Tom Sand Egeskov og slutter: ”Tak for de mange rosende ord fra vores kunder, det betyder rigtig meget og er en stor motivation for butikkens frivillige ildsjæle”.  

Med den nyistandsatte butik forventes der travlhed, og derfor opfordrer Inger Madsen, der er forkvinde for butiksudvalget, nye frivillige til at melde til at give en hånd med;  

“Vi står klar til at byde nye frivillige kollegaer velkommen på holdet, for vi har brug for flere hænder til at være med til at stå for den daglige drift af vores fine nye butik. Man skal endelig komme forbi og høre mere, hvis man er nysgerrig”.   

Følg med på butikkens Facebookside Danmission Genbrug Gjerlev. 

Butikkens åbningstider er mandag-torsdag kl. 13-17 samt lørdag 10-13 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Butikken da den åbnede i 1998.