“Vi er stolte af vores nye butik”

Så er der givet grønt lys til, at de frivillige i den nye Danmission Genbrug i Svendborg endelig kan slå dørene op til deres store og lækre genbrugsbutik.

Nu er ventetiden endelig forbi. Onsdag 3. marts åbner dørene til den nye Danmission Genbrug i det tidligere Babysam på Vestergade. Der har været mange nysgerrige forbi de seneste par måneder, hvor de frivillige har haft travlt med at gøre klar til at kunne slå dørene op til en ny og stor butik.  

“Vi har virkelig kunne mærke, at rigtig mange glæder sig til, at vi åbner op. Vi har både fået rigtig mange donationer leveret uden for butikken og rigtig mange har været forbi og kigget ind ad ruderne,” fortæller Astrid Skou Nyeng, der er udviklingskonsulent i Danmission Genbrug.  

Den 600 kvadratmeter store butik byder på en stor møbelafdeling, et stort udvalg af tøj, isenkram, en mindre børneafdeling og en særlig afdeling for bøger og musik. I indretningen af butikken er der fokus på upcycling og genbrug. Det betyder, at i stedet for at købe fx nye reoler og displays til CD’er og plader, så har de frivillige selv været i gang med at give brugte ting nyt liv.  

Vi har reoler, der er lavet af et gammelt stillads, vi præsenterer vores varer på euro-paller og kabeltromler. Vores ambition er så vidt muligt at undgå ny-producerede ting i indretningen. Der er faktisk gået lidt sport i det, og de frivillige er meget optagede af, at genbruge og upcycle alt, hvad vi kan,” siger Astrid Skou Nyeng og understreger, at butikken oplever stor opbakning fra lokalmiljøet. Fx er det fra en lokal virksomhed, fra Ørkild Støberi, de har fået doneret euro-paller og kabeltromler.  

Stolt over lækker butik 

Else Nickleit, der har været engageret som frivillig de seneste syv år, indrømmer, at hun var lidt skeptisk, da hun fik at vide, at butikken skulle flytte fra den tidligere adresse på Viebæltet og indtage nye store lokaler.  

“Jeg må sige, at det her overgår mine forventninger. Vores nye butik er så utrolig lækker, og vi er alle så stolte over, at vi byder indenfor i en butik med lys, plads og rummelighed,” siger hun begejstret og uddyber: “Det betyder, at vi, der er frivillige, udstråler tilfredshed og glæde ved at være her. Den begejstring og stolthed, som der er i vores fantastiske team af frivillige, vil kunderne mærke”. 

Else Nickleit i den tidligere butik.

Else Nickleit er medlem af butikkens bestyrelse, og så er hun også såkaldt velkomst-frvillig, det betyder, at hun sørger for at tage godt imod alle nye frivillige. Og dem er der kommet en del af – også under corona:  

“Jeg tror, at nogle har brugt coronatiden til lige at stoppe op og kigge sig selv i spejlet og tænke, at nu må de hellere se at komme lidt ud. Og så finder de ud af, at det have en enkelt vagt her om ugen enten en formiddag eller eftermiddag, det kan de faktisk godt få til at passe ind”. 

Butikken har over tyve frivillige, og der er altid plads til nye frivillige i fællesskabet, understreger Else Nickleit: 

“Vi er et godt hold af stærke kvinder, men vi kunne også godt bruge nogle flere stærke mænd, der har lyst til at træde til og hjælpe med fx at afhente donerede møbler. Jeg kan med sikkerhed sige, at de frivillige mænd, vi allerede har, de nyder godt af at være blandt en flok rare damer,” siger hun med latter i stemmen.  

Følg med i butikkens åbningstider på Facebook – klik her