Vurderings-eksperter trak fulde huse i genbrugsbutik  

Vurderings-eksperter trak fulde huse i genbrugsbutik

Der var trængsel og rift om de to vurderingseksperter fra auktionshuset Lauritz.com, da Danmission Genbrug i Værløse for nyligt afholdt vurderingsarrangement i butikken.

Køen snoede sig hele vejen ud af butikken, da Danmission Genbrug i samarbejde med auktionshuset Lauritz.com holdt vurderingsarrangement en lørdag i november. Her kunne kunder medbringe ting, som gratis blev vurderet. Over 100 valgte at lægge vejen forbi butikken, hvor de fik udleveret et nummer og kunne forsøde ventetiden med varme og kolde drikke og lidt godt til ganen.

Anni Roikjær, der er frivillig i genbrugsbutikken og har været én af hovedkræfterne bag arrangementet, fortæller at på trods af de mange kunder, så forløb arrangementet godt, og alle fik deres ting vurderet.

”Mens folk ventede på, at det blev deres tur, så handlede de i butikken. Når nogen havde fået vurderet en ting og fandt ud af, at det måske ikke var den formue værd, de troede det var, så indleverede de det til butikken”, fortæller Anni Roikjær.

Der blev indleveret en del forskellige effekter, som butikken efterfølgende har sat til salg.

”Nogle gik skuffede herfra og nogle gik vældig godt tilfreds herfra. Der var en kunde, der fik en samlet vurdering på over 30.000 kr. på de ting hun havde med – bl.a. en vase”, siger Anni Roikjær.

Populært arrangement giver mere salg

Forud for arrangementet blev der annonceret i lokalaviser, men også i en lidt større regional avis, mens der også blev kørt annonce fra butikkens Facebook-side. Butikkens frivillige havde også sørget for, at der blev hængt plakater op om arrangementet i de nærliggende af Danmission Genbrugs butikker og på biblioteker osv. Alt sammen var det medvirkende til, at arrangementet blev et tilløbsstykke.

Det populære arrangement har butikken også kunne mærke efterfølgende.

”Vores kasserer har lige meddelt, at salget er steget siden den dag vi har afholdt arrangementet. Vi har virkelig haft mange kunder i butikken efter, og det kan helt klart anbefales at prøve at afholde sådan et arrangement. En masse mennesker er gjort opmærksomme på vores butik”, siger Anni Roikjær og fortsætter: ”Det er altid godt lige at orientere sig i kalenderen og i lokalmiljøet, om der er andre arrangementer i byen, man kan koble sig på, når man sætter datoen for sådant et arrangement,” siger Anni Roikjær.

Samarbejdet med Lauritz.com var enkelt og let. De sagde ja med det samme til at deltage, og stillede med to vurderingseksperter. De medbragte et stort skilt, som blev stillet uden for butikken, så det var tydeligt for enhver, der gik forbi – og så havde de taget bolcher med til kunderne og et nummersystem, så alle var sikret en vurdering.

”Køen var så lang, at kunderne kunne nå at trække et nummer, gå ud at handle og så komme tilbage igen. Der var ingen, der gik forgæves. Lauritz fik også mange fine ting ind på deres auktion,” fortæller Anni Roikjær.

Efter et vellykket arrangement, så puster de frivillige i butikken ud og glæder sig over den øgede omsætning og opmærksomhed, som butikken har opnået. Næste særlige begivenhed i butikken er en velfortjent nytårskur for de frivillige.

Fotos: Anni Roikjær