Om os

Danmission Genbrug har siden 1977 været en vigtig del af den folkekirkelige organisation Danmission. Danmission er en privat organisation etableret 1. januar 2000 ved en sammenlægning af Det Danske Missionsselskab (DMS) og Dansk Santalmission. Danmission viderefører det arbejde, der blev begyndt af DMS 17. juni 1821 og af Dansk Santalmission 26. september 1867. Danmission udgøres af omkring 4500 betalende støtter og medlemmer samt mere end 2500 frivillige, hvoraf størsteparten er aktive i Danmission Genbrug.

Danmission Genbrug er med til at sikre, at Danmission kan yde en indsats blandt fattige og udsatte i Afrika, Asien, Mellemøsten og Danmark. Danmission Genbrug bidrager årligt med mere end 22 mio. kroner til Danmissions arbejde. Siden den allerførste genbrugsbutik så dagens lys i 1977, er der kommet mange til og i dag har Danmission Genbrug 82 butikker landet over. De mange frivillige i Danmission Genbrug udgør en vigtig del af Danmissions lokale netværk og er med til at sætte fokus på behovet for Danmissions arbejde.

Vi er Danmission

En lille folder om Danmission…

 

Danmission Genbrug står også bag et lysstøberi, der producerer genbrugslys og som sælges med stor succes i Danmission Genbrug, i lokale kirker og gennem private frivillige lyssælgere. Desuden sælges der i flere af genbrugsbutikkerne særlige fair-trade varer. Fx tasker, chokolade, tøj, julepynt og sutsko, som er produceret i forskellige udviklingslande.

 

Historie

Det var diakon Niels Iver Brogaard, der startede den første genbrugsbutik til fordel for dansk mission ude i verden i 1977. Kort tid efter begyndte man også at støbe genbrugslys, og i dag har Danmission et stort lysstøberi i Hårslev på Fyn. Siden det hele begyndte i Nordjylland, er der kommet butikker til over hele Danmark, og i dag bærer de fleste butikker navnet Danmission Genbrug.