Giv til genbrug

Ved at donere ting, sager og tøj, du ikke længere selv kan bruge, til Danmission Genbrug, er du med til at støtte Danmissions arbejde for fattige og udsatte i Afrika, Asien, Mellemøsten og Danmark.

Find din lokale Danmission Genbrug og aflever brugt tøj, ting og sager, lysestumper og brugte frimærker, som vi alt sammen modtager med tak:

 

Brugt og nyt tøj fra både private og firmaer

Vi sorterer det brugte tøj, og sælger det bedste i Danmission Genbrug. Resten af tøjet går videre i sorteringskæden og sendes til Østeuropa eller Afrika. Det tøj, som ikke kan anvendes til beklædning, bliver forarbejdet til klude og til isolering til huse.

Når nyt tøj er doneret, må det gerne sælges i genbrugsbutikkerne. Derfor modtager vi ligeledes mindre og større mængder af nyt tøj fra fx firmaer. Nogle firmaer der donerer nyt tøj, ønsker ikke at tøjet sælges i Danmark, derfor sender vi det via Danmissions Eksportafdeling til samarbejdspartnere i udlandet.

 

Ting, sager og møbler

Hvad enten du rydder op i skuffer, skabe, garager, skal flytte eller tømme familiemedlemmers bo, så modtager vi alle typer effekter som anses for salgsbare.

Hvis det f.eks. er et dødsbo som skal tømmes, så vil vi normalt komme og besigtige det, før vi siger ja tak.

Det er vigtigt, at det vi modtager er salgbart, da der er store omkostninger forbundet med at skulle aflevere usælgelige effekter på genbrugsstationerne i dag.

Doner stearinstumper

Du kan aflevere lysestumper i Danmission Genbrug. Dine lysestumper sender vi til et af Danmissions to lysstøberier, hvor stumperne bliver genanvendt til nye lys. Danmission Lys kan købes i de fleste af Danmission Genbrugs butikker og sælges også i flere kirker og gennem private lyssælgere.

 

Frimærker

Du kan aflevere kuverter med brugte frimærker i Danmission Genbrug. Frimærkerne klippes og sorteres og videresælges i flere af vore butikker.

 

Tag hånd om genbrug

Når du pakker de ting, du vil donere til Danmission Genbrug, så vær opmærksom på:

 

Find den nærmeste Danmission Genbrug her

Eller udfyld formularen:

URL: https://genbrug.danmission.dk/vil-vaere-med/giv-til-genbrug/